JOŠ JEDNO BESMISLENO UBISTVO: Izboo komšiju na smrt zbog najbizarnijeg razloga

Porodica koja je žrtvi prodala kuću imala problem sa osuđenim

Policija
sxc.hu

Zbog ubistva prvog komšije Rade Rutalj (56) iz Inđije osuđen je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici na 12 godina zatvorske kazne i obaveznu mera lečenja od alkohola.

Prema optužnici, koja je tokom sudskog procesa i potvrđena, on je načinio krivično delo ubistvo koje se dogodilo 18. septembra prošle godine, kada je komšiji J. R.(54) u ulici Stevana Sremca u Inđiji naneo više povreda sa nožem, od kojih je jedan ubod bio fatalan.

Čitajući presudu, pred optuženim i porodicom oštećenog, sudija Miodrag Rosić rekao je da je sudsko veće jednoglasno donelo odluku da je Rade kriv za krivično delo za koje je bio osumnjičen. Sud je utvrdio da su između Radeta i J.R. postojali verbalni sukobi i to imovinski, jer je Rade tvrdio da je komšijin plac ušao u njegov.

Prema nalazima sudskih veštaka medicine, J.R. je od noža zadobio najmanje deset povreda od kojih je jedna ubodna rana sa unutrašnje strane leve natkolenice bila kobna za njegov život, jer je bila presečena butna vena i arterija leve noge nakon čega je prouzrokovalo masovno krvarenje, rekao je sudija Rosić i dodao da je sud odbacio iskaz Radetove odbrane u kojoj on tvrdi da je J.R. ubo 3, 4 puta dok je on sedeo u kolima.

Za ovo krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od 5 -15 godina zatvora, sudija Rosić je naglasio da je sud imao u vidu da Rade ranije nije bio osuđivan, te da je i otac maloletnog deteta.

Udovica ubijenog J.R., koja je prisustvovala objavljivanju presude, najviže žali što su tu kuću kupili pre šest godina, jer kako kaže da nisu, ni tragedije ne bi bilo.

Mi nismo znali da je porodica koja nam je prodala kuću isto imala problem sa njim. Kada sam izvela geometra on je potvrdio da je Rade pola metra ušao u naš plac, ali on to nikako nije hteo da prihvati. Ne znam zašto nije onda kupio tu kuću, pa se proširio, nego što nas je zavio u crno – rekla je supruga ubijenog.

O krvavom zločinu koji je potresao Inđiju, ali i sve prijatelje koji su poznavali ovu dvojicu muškaraca, tokom sudskog procesa svedočio je Lj.G. koji je rekao da je molio Radeta da prestane da ga ubada, što on nije učinio već je krenuo prema njemu, a on je morao da pobegne.

Kada je došlo do verbalnog sukoba ispred kuće J.R., Rade je izvadio nož i počeo da ga seče dok je on sedeo u kolima. Kada je nesrećni čovek uspeo da se izvuče iz automobila, Rade je krenuo za njim i nastavio da ga povređuje sa sečivom, sve dok čovek nije izdahnuo.