JOŠ PENZIONERA SE POBUNILO! Vratili Vučiću vitamine i poručili: “Nemojte prodavati maglu” (VIDEO)

Članovi udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije izveli su danas na Andrićevom vencu performans “Mi njima vitamine, oni nama poštovanje Ustava i zakona” tokom kog su predsedniku Srbije - vratili vitamine!

Printscreen/Kolaž

“Vitamine koje nam dostavlja Ministarstvo zdravlja, simbolično ćemo dodeliti lažnom dobrotvoru penzionera, predsedniku Srbije. Tom prilikom ćemo predsedniku vratiti i deo magle koju nam prodaje godinama”, stajalo je u saopštenju kojim je Jovan Tamburić, predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije pozvao članove da im se pridruže u akciji.

Osim predsedniku Srbije, kažu u Udruženju, vitamine su namenili i predsednici Ustavnog suda Srbije i direktoru RTS “da ojačaju imunitet prema diktaturi i tako počnu da ostvaruju svoju ustavnu ulogu”.

Na današnjem skupu Tamburić je izjavio da način nabavke vitamina i njihove podele penzionerima izaziva nezadovoljstvo “jer je nabavka bila netransparentna” i jer su pakete delili poštari “po biračkim spiskovima starim više od četiri godine”.

Kao razlog nezadovoljstva okupljeni su naveli i „manipulaciju penzionerima, u vezi sa upravljanjem PIO fondom i prodaje banja, najvrednije imovine tog fonda“.

Učesnici performansa nosili su i balone koji su kasnije izduvani, a Tamburić je objsanio da je to znak “nezadovoljstva, potcenjivanja i diskriminacije“ i da simbolizuju „deo magle koju nam vlast prodaje godinama”.

NAJHRABRIJI PENZIONER U SRBIJI: Poručio Vučiću – “Nemoj da se odnosiš prema nama kao prema svojim igračkama!”