JOŠ TRI HILJADE OD DRŽAVE: Na pomoć od 60 evra BONUS će dobiti i oni koji urade OVO

Svaki vakcinisani, makar jednom dozom, do 30. maja dobiće 3.000 dinara od Srbije!

novac
Pixabay.com

Predsednik Vučić objavio fenomenalnu vest – svi vakcinisani dobiće dodatnu novčanu pomoć, kao svojevrsnu nagradu za odgovornost prema sebi i svojoj porodici ali i povratku normalnom životu i izlasku iz epidemije.

Svi građani koji će se vakcinisati makar jednom dozom do 31. maja, kao i svi koji su se dosad vakcinisali sa dve doze ili jednom dozom dobiće dodatnih 3.000 dinara od države.

U Srbiji je do sada dato 3.620.000 vakcina, od čega je 2.050.000 prvih doza i oko 1.570.000 drugih doza, dok je oko 1.330.000 građana imunizovano, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

– Sutra nastavljamo sa vakcinacijom bez zakazivanja na svih 220 punktova koliko ih ima u Srbiji. Građani mogu slobodno da dođu bez zakazivanja i da se vakcinišu sa bilo kojom od četiri tipa vakcine – naveo je Jovanović.

Dodao je da će sutra u Novom Sadu u tržnom centru “Promenada” biti otvoren novi, 221. po redu punkt, a u četvrtak u Beogradu u Tržnom centru “Ušće” još jedan.

– To će biti punktovi gde neće biti zakazivanja termina, dakle, građani mogu slobodno da dođu i prime bilo koju od četiri tipa vakcine. Oni koji budu primili vakcinu u tržnim centrima, drugu dozu mogu da prime u svom mestu gde imaju prebivalište – izjavio je Jovanović.