JOVANOVIĆ PRIJAVLJIVAO PRETNJE: “Da su na vreme reagovali, do ovoga ne bi došlo”

Novinar portala "Žig Info" Milan Jovanović kaže da je godinama podnosio krivične prijave i obaveštavao nadležne institucije u državi, uključujući i predsednika Aleksandra Vučića o kriminalnim radnjama predsednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora SNS Dragoljuba Simonovića.

Printscreen

– Da su na vreme reagovali, do svega ovoga ne bi došlo – rekao je za list “Danas” Jovanović, kojem je krajem prošle godine spaljena kuća, a na ulazna vrata pucano zbog čega je nedavno kao nalogodavac uhapšen Simonović koji se tereti za “izazivanje opasnosti u podstrekivanju”.

Njemu je sud odredio pritvor do 30 dana. Javnost je o hapšenju Simonovića obavestio predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekavši da je on osumnjičen za podstrkivanje paljenja automobila supruge Milana Jovanovića, a da se požar potom proširio na porodičnu kuću.

Jovanović je za “Danas” rekao da nije to bilo nikakvo paljenje, već pokušaj ubistva.

– Na ulazna vrata je pucano kako supruga i ja ne bismo mogli da izađemo iz kuće u plamenu. Pukom srećom smo pobegli kroz prozor i spasili živu glavu – rekao je Jovanović.

Po njegovim rečima, Simonović je dva puta pokušao da ga ubije i o tome su obavešteni nadležni organi.

Prvi put je bilo pre više od četiri godine dok je Simonović bio direktor Železnica Srbije, rekao je Jovanović i dodao da ga je uhvatio u kradji železničkih pragova koje je istovarao ispred svoje kuće.

– Pokušao sam to da slikam, a on se sa štanglom zaleteo na mene. Spasili su me njegova žena i sin, koji su ga u poslednjem trenutku zaustavili – rekao je novinar i dodao da je o tome obavestio policiju, ali da reakcije nije bilo.

– Drugi put je iznajmio ljude da me likvidiraju. Jedan od njih je došao u moju kuću, preneo mi informaciju i čak rekao ko je zadužen da me ubije. To je bilo pre više od godinu dana. Opet sam obavestio policiju, tužilaštvo, podneo krivičnu prijavu, ali reakcije nije bilo – kazao je Jovanović.