Jun je davno prošao, a od njih ništa! Evo GDE SU beogradski ELEKTRIČNI AUTOBUSI

Električni autobus
Beoinfo

Iz GSP kažu da su zahvalni građanima što imaju razumevanja, a sve u cilju - ugodne i bezbedne vožnje.

 

Beograđane neće prevoziti elektrobusi do početka školske godine! Uprkos najavama da će na liniju 1E, od Vukovog spomenika do “Delta sitija”, izaći do kraja juna i odlaganja datuma početka saobraćanja nekoliko puta, u GSP “Beograd” kažu da će nova vozila na baterije, putnike početi da prevoze tek od septembra.

Ponosimo se činjenicom da smo prvi u Evropi koji poseduju elektrobuse sa kondenzatorima visokog kapaciteta. Ovaj ponos i pozicija od nas zahtevaju i visok stepen odgovornosti prema našim sugrađanima i korisnicima javnog gradskog prevoza. S tim u vezi vozila smo podvrgli rigoroznijim procenama bezbednosti nego što je prvobitno bilo planirano, iako su i prve testove vozila prošla sa najvišim ocenama. Sve ove procedure iziskuju određen vremenski period, pa je predviđeno da vozila budu u saobraćaju do početka septembra, odnosno dok naši najmlađi korisnici ne krenu u školu – objašnjavaju u najvećem gradskom prevozniku.

Iz GSP kažu da su zahvalni građanima što imaju razumevanja, a sve u cilju – ugodne i bezbedne vožnje.

Pet autobusa na baterije stiglo je u Beograd početkom jula. Oni će saobraćati na relaciji dugoj osam kilometara u intervalu od 12 do 13 minuta. Ovo moderno vozilo sa punom baterijom može da pređe 20 kilometara, što je otprilike kao relacija linije 23, koja povezuje Vidikovac i Karaburmu. Planirano je da vreme punjenja baterije za elektrobus bude od pet do osam minuta.

Garancija dve godine

Električne niskopodne autobuse proizvodi kineski “Hajger”, a distributer je bugarski “Čeriot motors”. Garantni rok na celo vozilo je dve godine, odnosno 200.000 pređenih kilometara.loading...