Šestočlana porodica iz indijskog grada Gurgaona, ostala je zarobljena pošto je prethodno u njihov dom, uleteo leopard. Šumske vlasti države Harajana, uspele su posle višečasovne jurnjave da uhvate divlju životinju.

 

Leopard je napustio svoje stanište i došao u naseljeno mesto, a zatim uleteo u porodičnu kuću gde je napao dvoje ljudi. Meštani su uz pomoć šumskih čuvara, odmah krenuli u poteru za životinjom. Posle petočasovne drame i velike gužve, uspeli su da uspavaju leoparda i vrate ga u šumu.

Pre samog ulaska u kuću, džinovska mačka je napala dvadesettrogodišnjeg muškarca. Žrtva je u tom trenutku oslikavala mural na jednom gradskom zidu, a u okršaju sa leopardom zadobio je ogrebotine po licu. Odmah zatim je primljen u lokalnu bolnicu.

Posle dva neuspela pokušaja uspavljivanja, šumske vlasti su prilikom hvatanja koristile i specijalne mreže. Na stotine ljudi je izašlo na ulice želeći da se slika sa leopardom, što je napravilo još veći haos u gradu.

Ovakvi slučajevi su sve češći u tom delu Indije, jer su divlje zveri zbog suše i nedostatka hrane prinuđene da dolaze u naselja.

Navodno je još jedan leopard viđen sredinom meseca, ali mu se od tada gubi svaki trag.