JUTKA IDE U ZATVOR: Viši sud u Kruševcu potvrdio prvostepenu presudu

Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić jutka prvostepeno je osuđen na tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad saradnicom Marijom Lukić, presudio je danas sud u Kruševcu. Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, rekao je posle izricanja presude da je pao prvi politički moćnik u Srbiji.

Printscreen

Sud nije našao nikakve olašavajuće okolnosti pošto je Jeličić do sada već tri puta osuđivan krivično uslovnim kaznama.

Sud smatra da za krivično delo polono uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza. Zapravo, da iako je Marija Lukić veštacima-policajcima davala drugi aparat sa porukama, to nje uzeto u obzir.

– Dobio je bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje. Zadovoljni smo presudom i ovo je jedan dobar pomak za pravosuđe. “Pravda za Mariju” je veoma važna za Srbiju, i ona je prva žena koja je uspela da pošalje u zatvor jednog moćnika koji se pozivao na najviše državne organe misleći da će ga zaštiti na sudu – naglasio je Borović posle izricanja presude.

Tužilaštvo je zatražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora, dok se Jutka se izjasnio da mu je ceo postupak politički napakovan.

Inače, Jeličić nije prisustvovao izricanju presude, jer se nakon pauze koju je odredio sudija Aleksandar Kocić, nije ni vratio u sudnicu.

– Zadovoljna sam presudom, i pored toga što je oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje. I pored toga, drago mi je da je proglašen krivim. Posle dve godine, konačno je stavljena tačka na ovaj slučaj – rekla je Marija Lukić.

– Drugostepeni postupak će vrlo brzo doneti postupak – naglasio je Borović. Prema njegovim rečima, odustalo se od veštačenja drugog telefona i zato je Jeličić i oslobođen za delo polno uznemiravanje.

– Da smo to tražili, suđenje bi trajalo još godinu dana, i pretilo bi da ceo slučaj zastari. Nesporno je dokazano da je vršio pritisak na policiju i sud, da je slao batiniše na Mariju. I na završnoj reči je pokazao bahatost i nije pokazao nikakvo kajanje – kazao je Borović.