JUTKINA OSTAVKA STIGLA U BRUS: Čeka se sednica Skupštine, ali ona NEĆE SKORO! Poznato je i ZAŠTO

Predsednik Skupštine opštine Brus Miroslav Panić izjavio je za Radio slobodna Evropa (RSE) da je primio ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutke i da će "u dogledno vreme" biti održana sednica lokalnog parlamenta na kojoj će Jeličića zvanično razrešiti dužnosti.

Printscreen

“To sigurno neće biti za tri ili dva meseca, ali sigurno će da bude u dogledno vreme. Ja ne mogu danas da zakažem Skupštinu. Moram da se konsultujem sa šefovima odborničkih grupa, pa kada sve to bude završeno, u neko dogledno vreme će se desiti”, rekao je Panić za RSE.

On je rekao da je jutros dobijena Jeličićeva ostavka koja je prošla kroz pisarnicu i došla do skupštinskih službi.

Jeličić, koji se povukao sa funkcije nakon optužbi za seksualno uznemiravanje više žena, saopštio je juče da je ostavku u pisanoj formi podneo 11. marta.

Jeličić je 1. marta izjavio da podnosi ostavku, zbog toga što se, kako je saopštio, njegov slučaj “koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića” i za “urušavanje Srpske napredne stranke”, čiji je Jeličić član, a Vučić predsednik.

Jeličića je za seksualno uznemiravanje prijavilo sedam žena, a podignuta je optužnica u jednom slučaju – Marije Lukić koja je tokom dve godine, koliko je kod njega radila, od Jeličiča dobila 15.000 lascivnih SMS-ova, a pokušao je na silu i da ostvari fizički kontakt s njom.loading...