Jutro vedro i sveže, ali tokom dana nas očekuje PREOKRET

Livada
Jamie McCaffrey / Source / CC BY

U Srbiji jutro vedro i veoma sveže, u dolinama i kotlinama maglovito i hladno. Tokom dana sunčano i još malo toplije. Vetar slab, promenljivog pravca.

 

Minimalna temperatura od 8 do 15°C, maksimalna dnevna od 24 do 28°C.

U Beogradu danas nakon vedrog i svežeg jutra, tokom dana sunčano i umereno toplo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna dnevna 27°C.

U ponedeljak sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 27 do 31°C. U toku noći na krajnjem severu Srbije ponegde se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

U utorak pre podne sunčano i toplo. Posle podne i uveče promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, prvo u severnim i zapadnim, potom i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura biće od 28 do 32°C.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura u sredu od 22 do 32°C, a tokom četvrtka uglavnom od 25 do 30°C.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 14. avgust

Biometeorološka situacija će uticati relativno povolјno na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Srčani bolesnici mogu osetiti izvesne tegobe. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nesanice i glavobolјe. Preporučuje se primena adekvatne zaštite od UV zračenja.loading...