Kad KANCELARKA OGLADNI: Šta to jede Angela Merkel nasred ulice? (FOTO)

Angela Merkel
Beta

Nemačka kancelarka Angela Merkel na kratko je izašla sa današnjeg izuzetno napetog samita EU kako bi na ulici, u jednom od poznatih briselskih kioska brze hrane, kupila fišek sa pomfritom.

 

Kako prenosi Rojters, ogladnela kancelarka je uzela stvari u svoje ruke, pošto se planirano obedovanje lidera više puta odlagalo tokom maratonskog samita, na kojem lideri EU nastoje da se dogovore o paketu reformi EU, a večera odložena za kasnije.

 

Merkel i njeni saradnici su iz zgrade Evropskog saveta pešice došli do kioska “fritkot” iza ćoška kako bi uživali u belgijskoj nacionalnoj hrani.

Kancelarka je naručila pomfrit sa andaluzijskim majonezom sa biberom i paradajzom, rekao je jedan od njenih saradnika Rojtersu.

Ona i drugi lideri su se nadali da će se postići dogovor o ostanku Britanije u EU za vreme “engleskog doručka”, kako su ga nazvali zvaničnici EU.

Međutim, natezanje sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom se oteglo, a lideri su ostali gladni jer su otkazani ne samo doručak, već i branč, a zatim i ručak.

Večera je planirana za osam sati uveče, ali Merkelova očigledno nije mogla da sačeka.