KAD LI ĆE NAM DOĆI PROLEĆE? Danas oblačno i kišovito, a od utorka ponovo SNEG!

kisa
pixabay.com

Da li ćemo u skorije vreme dočekati lepe dane?

 

U Srbiji je danas svanulo umereno do potpuno oblačno vreme i tokom većeg dela biće dana suvo, dok se na severu povremeno očekuje kiša. Krajem dana i tokom večeri sa zapada i jugozapada očekuje se jače naoblačenje sa kišom u svim predelima Srbije.

Duvaće umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan do jak, dok će na severu Vojvodine i u Bačkoj vetar biti umeren do pojačan, severoistočni.

Minimalna temperatura od 4 do 8°C, u Timočkoj i Negotinskoj Krajini od 1 do 3°C, dok će maksimalma dnevna biti od 6°C na krajnjem severu i severozapadu Srbije do 16°C na jugoistoku.

U utorak u Srbiji oblačno i hladnije sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Tokom dana u severnim i zapadnim, a u toku večeri i noći i u ostalim nižim predelima kiša će postepeno preći u susnežicu i sneg. Vetar u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura biće od 2°C na severozapadu do 12°C na jugoistoku Srbije.

U sredu oblačno i hladnije, pre podne sa slabim snegom, posle podne suvo. U četvrtak i petak biće oblačno i hladno, u toku jutra sa slabim do umerenim mrazom. U košavskom području duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od srede u većini predela biće od 2 do 6°C, osim u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, gde će tokom četvrtka biti oblačno i veoma hladno, uz provejavanje slabog snega, a maksimalna temperatura biće ispod 0°C.

U Beogradu tokom jutra oblačno sa slabom kišom. Tokom dana biće uglavnom suvo i sa sunčanim interavlima. Krajem dana i tokom noći očekuje se novo jače naoblačenje sa kišom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura 13°C

Na Timoku sa pritokama, Toplici, Jablanici, Veternici i Vlasini vodostaji dostižu granice redovne odbrane od poplava.