“KAD SAM VIDELA SNIMAK SLEDILA SAM SE”: Ispovest još jedne žrtve MANIJAKA IZ TRAMVAJA

"Bilo je jezivo, pribijao se uz mene, dahtao mi je za vrat i šaputao nešto. Viknula sam glasno: "Bolesnik" da me svi čuju i odgurnula ga torbom, ali niko nije reagovao."

printscreen/facebook.com/Uživo iz beogradskih tramvaja i buseva

Ovako za “Blic” započinje jezivo svedočenje Beograđanka koju je manijak iz gradskog prevoza, identifikovan kao I. M. (37), napastvovao isti dan kada je nasrnuo i na tinejdžerku (15) u tramvaju na liniji 2!

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen uznemirujuć snimak na kom se jasno vidi kako muškarac srednjih godina nasrće na tinejdžerku u tramvaju, pribija se uz nju, nabija je uz staklo i dodiruje je po grudima i telu, redakciji “Blica” se javila još jedna njegova žrtva.

– Prepoznala sam ga čim sam videla snimak. Bio je isto obučen i nosio je kesu u ruci – rekla je ona.

Kako kaže, vozila se autobusom na liniji 73 kada ju je manijak spopao.

– To je bilo 23. oktobra oko 14 sati. Sedela sam na uzdignutom sedištu kada sam primetila da me muškarac koji je stajao pored dodiruje po butini. U prvi mah sam pomislila da je bilo slučajno, međutim on je nastavio – priča i dalje uznemirena studentkinja iz Beograda.

Kada je uvidela prljave namere napasnika, nesrećna devojka je ustala i otišla na sredinu autobusa gde je bila veća gužva. Međutim, kako kaže, manijak je krenuo za njom.

– Stajala sam u krugu nasred autobusa i videla da mi prilazi. Uhvatio se za šipku pored koje sam stajala tako da mi onemogući prolaz. Bilo je jezivo, pribijao se uz mene, dahtao mi je za vrat i šaputao nešto. Tada sam viknula: “Bolesnik!” i odgurnula ga torbom, međutim niko od putnika nije reagovao – priča ova mlada devojka.

Ona je potom pokušala da pobegne do poslednjih vrata kako bi se sklonila od njega, međutim manijak je ponovo krenuo za njom.

Kako kaže, stao je uz nju i ponovo se uhvatio za šipku tako da joj bude što bliže.

– Mislila sam da ću biti sigurnija ako se pribijem uz žene koje su stajale tu, ali ni kada sam viknula na njega niko nije reagovao. Mnogo sam se uplašila, nisam znala šta da radim. Palo mi je na pamet i da ga fotografišem, ali sam bila u strahu da bi moglo da eskalira u nešto gore – prepričava ona.

Istraumirana devojka istrčala je iz autobusa čim su se otvorila vrata, a manijak srećom nije krenuo za njom.

Ona je ispričala da je poslala govornu poruku najbližim drugaricama, ali roditeljima nije ništa pominjala jer nije želela da ih uznemiri.

– Moji su jako osetljivi na mene i nisam želela da ih sekiram. Nisam prijavila ni policiji jer sam mislila da niko neće reagovati, niti ga uhapsiti, ali kada sam juče na društvenim mrežama videla njegovu fotografiju, sledila sam se. Odmah sam ga prepoznala po dukserici i soku koji nosi u kesi. Neću zaboraviti tu facu dok sam živa – kaže ona, dodajući da moli i apeluje na sve građane da ukoliko vide da se nešto sumnjivo događa u njihovoj okolini istog momenta odreaguju.

Podsetimo, beogradska policija uhapsila je I. M. sa Palilule zbog sumnje da je u utorak u tramvaju na liniji 2 polno uznemiravao tinejdžerku. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon toga će biti priveden na saslušanje kod tužioca.

Manijak je uhapšen nakon što se na društvenim mrežama juče pojavio užasan snimak na kom se jasno vidi kako muškarac prilazi tinejdžerki i počinje da je grli. Kako uplašena devojčica pokušava da ga odgurne od sebe, on postaje sve navalentniji.

Priljubio se uz tinejdžerku i dodirivao je po grudima i telu dok joj je glavu bukvalno nabio u staklo…

Ono što je posebno šokantno je činjenica da odmah iza njih sedi nekoliko putnika koji ništa nisu učinili da pomognu tinejdžerki, pa čak ni da obaveste vozača tramvaja kako bi momentalno zaustavio vozilo. Istog dana, par sati kasnije, nasrnuo je i spopadao i drugu devojku.