KAKAV MONSTRUM! JEZIVI detalji otmice male Monike objašnjavaju zašto policija dugo nije mogla da “Malčanskom berberinu” uđe u trag

Osumnjičenom za otmicu 12-godišnje devojčice Ninoslavu Jovanoviću (46) iz Malče kod Niša odredjeno je policijsko zadržavanje od 48 sati i on će u tom roku biti saslušan pred tužiocem, rekao je portparol Višeg javnog tužilaštva Borislav Radonjić.

MUP

Jovanović je uhapšen na groblju u Malči, na oko 300 metara od kuće u kojoj je živeo sve do avgusta, kada su njegovi otac i majka prijavili nestanak.

Hapšenje je usledilo nakon što su u toku prepodneva Petar i Svetlana Cekić iz Malče prijavili policiji da je Jovanović bio u njihovom dvorištu i da je prespavao u štali sa senom.

Direktor policije Vladimir Rebić je tokom gostovanja na RTS-u rekao da je Ninoslav Jovanović “u narednih sat, sat i po, pronadjen na obližnjem groblju gde je i uhapšen, da nije bio agresivan zato što je shvatio da je u bezizlaznoj situaciji, kao i da nije imao kod sebe lična dokumenta i zbog čega je bilo potrebno vreme da se utvrdi da se radi o njemu

Rebić je rekao da na osnovu do sada poznatih informacija i na osnovu izjave date pred nadležnim tužiocem “Ninoslav Jovanović jeste planirao otmicu neke devojčice ali da to nije bila konkretno Monika Karimanović, već je o tome odluku doneo u trenutku kada je devojčicu video”.

Planirao je otmicu. Na odredjenim mestima imao je zalihe hrane i vode gde je planirao da opstane. Tačno je opisao gde je ukrao vozilo. Odluku da to bude Monika doneo je kada je video na ulici. Prevario je da je električar i da treba da obavi neke radove u školi, pitao je da pokaže put do škole i tada je ubacio u kola”, rekao je Rebić.

On je rekao da se “Ninoslav Jovanović očigledno dobro pripremio za skrivanje“, da su njegovi roditelji prijavili njegov nestanak početkom avgusta i da se od tada vodio kao nestalo lice.

Odredjeno vreme boravio je na području drugih sela knjaževačke i svrljiške opštine u krugu od oko 180 kvadratnih kilometara što nam je otežavalo da ga pronadjemo i uhapsimo. Slali smo ljude na mnoge druge lokacije na kojima se on nije pojavljivao”, rekao je Rebić i dodao da “policija zaslužuje sve čestitke pre svega zato što je već posle dva dana od otmice Monike Karimanović utvrdjeno da je otmičar Ninoslav Jovanović”.

Rebić je rekao da je potraga odmah nakon nestanka devojčice sužena upravo na Ninoslava Jovanovića, što je uspeh policije s obzirom na to da su u nekim drugim zemljama postojali slučajevi da se nakon takvih otmica žrtve ne pronadju godinama, ali da je problem pronalaženja otmičara i njegove žrtve bilo to što se on unapred pripremio tako što je na nekim mestima bio obezbedio i zalihe hrane, koristio je napuštene kuće, a sa nekih lokacija, kada je počela policijska potraga, nije se pomerao po nekoliko dana.

Rebić je rekao i da očekuje da će “tužilac vrlo brzo okvalifikovati krivično delo koje se stavlja na teret Ninoslavu Jovanoviću”.