KAKO DA SPREČITE KRAĐU? Lopovi u Grčkoj imaju NIKAD OPASNIJU CAKU za PLJAČKANJE automobila

Objava na fejsu izazvala buru.

Automobili
Beta

Srpske turiste koji kolima idu na more u Grčku vrebaju mnoge opasnosti. Od čuvene navike grčke policije da nepropisno parkiranima skida tablice sa vozila, do oštećenja pa čak i krađa kojima su posebno podložni turisti, koji ne znaju jezik i nalaze se na nepoznatom terenu.

Buru je izazvala skorašnja objava na fejsbuku gde se naši ljudi posebno upozoravaju da paze, pošto su  lopovi postali izuzetno inovativni.

“Čuveni parking Lidla u Nikitiju je mesto na kojem je ove sezone bilo najviše obijanja automobila. 

Evo jednog iskustva naših gostiju od sinoć, a mi samo želimo da vas još jednom posavetujemo da pre nego što se udaljite od auta proverite da li su vrata zaključana zbog elektronskog ometanja zaključavanja koje lopovi koriste.

“Večeras oko 20h, dobro poznati parking Lidla u Nikitiju, parkiramo auto, doduše u desnom delu uz sam objekat Lidla, izlazimo iz kola i proveravamo brave. Sve brave su bile zaključane sem vozačeve. Nakon toga tri puta proveravamo zaključavanjem kljucem i džaba, svaki put brava odreaguje, klikne ali ostane otključana vozačeva strana.

Primetili smo sumnjivo vozilo na 3 metra ukoso od nas, sa dva momka na prednjem sedištu, seli u kola preparkirali na suprotnu stranu parkinga, izašli, stisli zaključavanje i sve brave su se zakljucale. Ujedno u isto vreme sumnjivi auto odlazi sa parkinga u pravcu ka centru Nikitija.”

Pozivamo sve naše ljude koji letuju u Grčkoj da pripaze, i da provere da li su vrata njihovih automobila zaključana pre nego što se udalje od vozila.