Kako unaprediti poslovanje firme? Imamo za vas ODLIČNE IDEJE!

Važna karika opstanka u poslu jesu inovacije i kvalitetnija ponuda robe i usluga koja će nadmašiti konkurenciju. Postoji više načina da se poslovanje popravi, a da pri tome to ne bude ni skupo ni zahtevno. Kreativne ideje donose dobre rezultate i bolje poslovanje na duže staze.

Posao Olovka
Pixabay.com

Ipak treba biti svestan činjenice da ni najkvalitetniji proizvod ne može naći put do kupca ako on nije zainteresovan da poseti vašu firmu i ne smatra vas relevantnim za kupovinu.

Spremili smo odlične ideje koje će uticati na razne sfere poslovanja i mogu se kombinovati tako da donesu dobre rezultate i uspeh biznisa.

1.  Promocija i bolji marketing

Svakom biznisu je potreban marketing, a ciljanom promocijom se može postići dosta u pridobijanju nove klijentele.

Angažovanje marketinških agencija je najbolji način strateškog marketinga, ali i sami možete da postignete mnogo toga.

Pored WEB sajta, postavljanje profila na društvenim mrežama je još jedan način za pravilnu promociju i oglašavanje. Objave moraju biti zanimljive, kratke i informativne. Ne sme ih biti previše, ali ni premalo. Pratite statistike pregleda i komentare što će vam pomoći da korigujete sadržaj i da se bolje prezentujete klijentima.

Ono što je važno ne zaboraviti – najbolja reklama je usmena reklama zadovoljnog kupca pa dobra promocija treba da prati i kvalitet proizvoda i usluga inače se posao neće dugoročno održati.

2.  Beskontaktno plaćanje – bolja usluga za svakog kupca

Terminali za beskontaktno plaćanje nisu novina i odavno se koriste za platne kartice sa ovom opcijom.

Ipak, danas postoji dodatna opcija i još veći razlog da od svoje banke tražite opciju za beskontaktno plaćanje, a to je plaćanje putem telefona.

Google pay je usluga koja je nova na našem tržištu, ali klijenti nekih banaka već imaju mogućnost da svoje kartice registruju u svom telefonu i poseduju ih i u digitalnom obliku. Zahvaljujući tome će moći da plate račune jednostavnim prinošenjem telefona i na taj način brže obave kupovnu. Više nema traženja kartica, potpisivanja računa ili ukucavanja PIN koda pa će od vas će tražiti ovu mogućnost sve češće.

Vrlo je verovatno da ovakve i slične pogodnosti dugoročno utiču na obim prometa, naročito u vreme gužvi jer će svaki kupac radije posetiti trgovinu koja ima brz prolazak kroz kase nego one kod kojih se gubi dosta vremena.

3.  Poboljšanje produktivnosti zaposlenih

Jedan od dobrih načina za unapređenje poslovanja jesu i efikasniji radnici koji ostvaruju bolje rezultate.

Dokazano je da bolja radna atmosfera utiče na produktivnost, pa vi kao vlasnik i menadžer počnite sa pažljivim promišljanjem kako da radnici pruže više u okviru postojeće plate. Jedan od načina jeste bolji odnos sa radnicima i slušanje njihovih predloga i rešavanje zamerki.

Ovo su najjeftiniji, a izuzetno efikasni načini za unapređenje poslovanja, veći profit i bolje pozicioniranje na tržištu. Ponekad je potrebno jako malo da se poboljša pozicija na tržištu i steknu nove mušterije, a oduševe postojeće.

Okupite tim koji će doneti sveže ideje, pozovite banku za beskontaktno plaćanje i u Novoj 2023.godini ostvarite velike poslovne uspehe uz pomoć malih promena koje imaju veliki efekat na klijente.