KAKVA TUGA! Detalji požara u kome je stradala SEDMOGODIŠNJA devojčica čine tragediju još strašnijom

Užas...

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Devojčica Lj. J. (7) poginula je u požaru u naselju Šašinci kod Rume, a njena majka (28), sestre stare 9, 5 i 4 godine teško su povređene, kad je u kupatilu pala sveća i zapalila im kuću, u kojoj inače nema struje.

Tragedija se dogodila u petak u četiri sata ujutru, a nesrećnu decu iz požara je spasavao ujak, mladić star 17 godina.

Moja sestra je s decom i bratom spavala u kući kad je izbio požar. Najverovatnije je krenuo iz kupatila i raširio se po kući. Budila je brata i vikala da im gori kuća – priča Ljilja J, tetka devojčica i dodaje:

On je izvukao tri sestričine koje su spavale u dnevnoj sobi, ali se Lj. J. uplašila i pobegla u drugu sobu. Tu se onesvestila i on nije mogao od dima da dođe do nje. Posle je i tu prostoriju zahvatio požar.

Kako kaže, vatrogasci su ugasili požar, a sestra i deca su prebačeni u bolnice.

Majka i dve starije devojčice nalaze se u bolnici u Sremskoj Mitrovici, dok je treća u Tiršovoj.

Isekli joj struju

Devojčici je opečen stomak, a mojoj sestri ruka i lice. Ona ne zna da joj je ćerka nastradala, misli da je izvučena. Sestre stalno pitaju gde im je sestra, dozivaju je, pitaju se zašto nema njihove seke – kaze neutešna Ljilja.

Inače, majku nastradale devojčice muž je ostavio dok je bila trudna.

Za decu ne pita i tvrdi da su dve devojčice njegove ćerke, a ove dve mlađe ne, iako on dolazi povremeno. Strašna tragedija nas je zadesila. Nije imala struju godinu dana, sedeli su uz sveću – pričaju njene sestre.

Kako kažu, njih je u porodici devetoro braće i sestara.

Naš brat koji je spasavao devojčice bio je kod njih, spavao je tamo. Ni njemu sad nije dobro, nagutao se dima, mislimo da ćemo ga odvesti u bolnicu pošto ne može da se probudi – dodaju sestre.