KAKVO VREME! Ujutru I DO -15, A TOKOM DANA 10 STEPENI, posle podne ponegde sneg

Nad Srbijom danas i sunce i oblaci. Pre podne duži sunčani periodi, na severu naoblačenje koje će se posle podne proširiti na celu zemlju, donoseći kišu, a planinama i sneg.

Zima
Pixabay.com

Uveče slab sneg moguć je i u nižim predelima istočne i jugoistočne Srbije.

Jutro će biti veoma hladno, naročito na jugu gde se temperatura može spustiti i do -15 stepeni. Tokom dana toplije, do 10 stepeni.

U Beogradu pre podne umereno oblačno, po podne više oblaka i slaba kiša. Temperatura oko 9 stepeni.

Vetar pre podne slab južni i jugoistočni, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni i u pojačanju

U četvrtak ujutro i pre podne pretežno oblačno, na severu i zapadu suvo, u ostalim krajevima još ponegde sa slabim padavinama.

Posle podne razvedravanje sa zapada. Vetar slab i umeren, na istoku jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 3, najviša dnevna od 8 na jugoistoku do 13 stepeni na zapadu.

Za petak se prognozira umereno oblačno i suvo, na jugu i istoku sa periodima sunčanog vremena. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, na jugu Banata povremeno i jak. Najniža temperatura od -3 do 4 , najviša dnevna od 5 na istoku do 12 stepeni na zapadu i u centralnoj Srbiji.

subotu iznad većeg dela preovlađivaće sunčano, samo na severu i zapadu umereno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne na severu zemlje u skretanju na zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4, najviša dnevna od 7 na istoku do 14 stepeni na zapadu i u centralnoj Srbiji.