Kakvu ponudu treba da ima moderna knjižara?

Moderna knjižara treba da ima takvu ponudu da će zadovoljiti svakog kupca i obezbediti im da pronađu ono po što su došli, ali i mnogo toga više… Online knjižara je samo jedan segment moderne ponude, ali i tada asortiman mora bude takav da kvalitetnom ponudom kupac bude zadovoljan i vrati se ponovo.

Knjige
Pixabay.com

Osim što se može kupiti kancelarijski i školski pribor, oprema za školu i knjige, treba da postoji i segment koji pruža mogućnost kupovine sitnih darova i tako zaokružiti celu ponudu.

Školski pribor i oprema – kompletan asortiman za svakog đaka

Školski pribor obuhvata sveske, olovke, različite vrste pribora za slikanje, sve što puni jednu pernicu, materijal za oblikovanje, lenjire, šestare, lepak, čaše za olovke

Moderna knjižara ima najkvalitetnije proizvode tako da učenika služe dugo, izbor mora biti raznovrstan, ali i takav da se dopadne i najmlađim kupcima, đacima prvacima.

Pernice se nude i kao pune i kao prazne, ali i one koje će birati stariji đaci, srednjoškolci. Svaki komad školskog pribora mora biti napravljen od kvalitetnog  materijala i trajati dugo. To će roditeljima doneti uštedu, a svakako i knjižari obezbediti stalnu mušteriju jer će zapamtiti mesto gde su kupili sveske sa kvalitetnim povezom, flomastere koji duže pišu, drvene olovke koje se ne lome…

Školski pribor je samo deo ponude, a pored njega dobra knjižara ima i rančeve i torbe koje su prilagođene uzrastu deteta. Važno je da se nude kvalitetni modeli, oni koji pružaju dobru potporu leđima i izdržljivi su jer je kupovina torbe jedna od skupljih stavki pri opremanju školarca.

Oprema za kancelariju

Kancelarijska oprema je specifična i različita u odnosu na školski pribor. Reč je o specifičnim olovkama za pisanje, papiru koji se koristi na poslu, organizerima za sto, heftalicama, spajalicama, ponudom USB FLASH memorije

Ovaj materijal se u glavnom ne kupuje na komad, firme najčešće naručuju veće zalihe pa svaka moderna knjižara zna da mora imati i veće zalihe kao rezervu za veće kupovine.

Gift program

Pored igračaka i setova za hobi, pokloni mogu da budu i elegantne olovke, rokovnici, mapa za sto, ali je odlično ako postoji i izbor poklona koji imaju širu namenu: zidni satovi, kasice za novac, mirisne sveće, zanimljive figure…

Ovakve sitnice se retko traže same i najčešće privuku kupce sasvim slučajno, ali knjižara predstavlja mesto za nabavku kvalitetnih darova koje bi inače tražili u galerijama i drugim prodavnicama.

Online knjižara – zato što su kupci na prvom mestu!

Da bi kupcima bila dostupnija online knjižara je nešto što se podrazumeva da mora da postoji. Internet trgovina je u konstantnom rastu, pa ne čudi što je sve više onih koji uz par klikova kupe sve što im treba za kuću, školu ili posao.

Važno je da online knjižara verno odražava ponudu u prodavnici, da se zalihe redovno obnavljaju, a najbolji u poslu nude i dodatnu podršku telefonom tako da ne bude uskraćeni za savet prodavca.

Bez obzira na veliki broj knjižara, samo najbolje opstaju! One kreiraju ponudu prema zahtevima kupaca, ne prodaju samo knjige već i kancelarijski i školski pribor, sitnice koje su i estetski lepe, ali imaju i web sajt sa internet prodavnicom.