KAMILA PARKER U SVOJOJ BIOGRAFIJI: “Dajana je bila histerična i paranoična”

Princeza Dajana
Wikipedia

Britanski mediji ovih dana prenose delove biografije vojvotkinje od Kromvela, Kamile, a ono što piše u njoj definitivno baca novo svetlo na život u palati i brak princa Čarlsa i princeze Dajane.

 

Prema navodima Peni Džunior koja je pisala biografiju, Dajanina paranoja i napadi besa su okončali njen brak sa princom Čarlsom. I pre venčanja zajednički prijatelji su bili zabrinuti da Dajana i Čarls nisu dobar par jer nemaju mnogo zajedničkih crta i verovali su da se njoj samo dopadala ideja da se uda za njega. Štaviše, tvrde da se Dajana folirala samo kako bi bila ono što Čarls želi da bude.

Njen temperament nije bio stran ni njenim rođacima koji su zbog statusa koji će im doneti Dajanina udaja za princa o tome ćutali. Dajana se dopadala kraljici Elizabeti posebno jer je bila unuka njene stare prijateljice ledi Rut Fermoj. Kasnije 1993. godine, Rut se navodno izvinila kraljici i Čarlsu što ih nije upozorila jer je navodno znala da je Dajana “nečasna i nepoštena devojka“. S druge strane, Čarls je verovao da iz prijateljstva može da se razvije ljubav, ali je bio u zabludi i tek je kasnije otkrio da je bila naivna, loše obrazovana i nezrela.

Onog momenta kada su se verili njihova veza je bila gotova, a Dajana je do tada sa Kamilom imala dobar odnos. Sve se promenilo u mesecima pre venčanja. Histerični napadi, plakanja, neraspoloženje su postali svakodnevnica. Postala je ljubomorna, opsednuta Kamilom, a čak je počela da okreće ljude protiv nje. Navodno je bila ljubomorna i na samu kraljicu, ali Čarls je verovao da je to uobijačena nervoza pred venčanje i da će proći. Nažalost, niko nije shvatao da su to bili simptomi bulimije, tajne bolesti koja ju je obuzela.

Tada je Kamila odlučila da se drži po strani, a Dajana se plašila da je Čarls nikada neće voleti kao Kamilu što je izazivalo salvu ljubomore, a sve se pogoršalo kada ni sam Čarls nije znao da da jasan odgovor na pitanje da li i dalje voli Kamilu.

Ni medeni mesec nije bio ništa bolji – Čarls je dane provodio čitajući knjige, a Dajana je mrzela da čita. Voleo je da slika, a jednom prilikom Dajana je uništila njegove slike dok je bio na terasi.

Takođe, pokojna princeza je mrzela seosko imanje kraljevske porodice, a jedna od opisanih scena u biografiji je i ona kada je Dajana provela sama šest sati dok je Čarls bio u brdima. Ostala je sa Mičelom Kolbornom, Čarlsovim pomoćnikom i desnom rukom, a on je kasnije te trenutke opisao kao bes i histeriju. Izjavio je da je Dajana šutirala nameštaj koliko je bila ljuta što vreme mora da provodi baš tu. Čarls se vratio, a svađa je bila toliko glasna i bučna da se čula ispred kuće. Pre nego što će Kolbon krenuti ka Londonu, Čarls je izleteo iz kuće, pozvao ga glasno i bacio ka njemu Dajaninu venčanu burmu.