KAO DA SU U 2019! Evo kako izgleda život u DRŽAVI KOJA JE POBEDILA KORONU – sreću im kvari samo jedna stvar

Sa više od 65 odsto Izraelaca koji su primili bar jednu dozu vakcine i čak preko 60 procenata populacije koja je kompletno vakcinisana sa dve, Izrael se vraća u život pre pandemije. Koncerti, pozorišta, barovi, noćni klubovi i restorani dostupni su građanima kao i 2019.

Printscreen RTS

Ako smo se pitali kako izgleda kraj pandemije onda je to verovatno kao sada u Izraelu. Uz zeleni pasoš koji se dobija dve nedelje nakon druge doze vakcine, Izraelci mogu svuda da se kreću, javlja RTS.

Ugostiteljstvo je opet na nogama, a za dva dana na nogama bi trebalo da budu i navijači na stadionima.

Juče je od 10.000 testiranih samo njih 13 bilo pozitivno na virus i to je najmanji zabeleženi broj inficiranih u poslednjih 14 meseci.

Među novootkrivenima su i oni koji su vakcinisani, a koji su se iz inostranstva vratili sa prisustvom koronavirusa uključujući i njegovu indijsku varijantu.

Ipak, to nije mnogo uplašilo Izraelce. Od poslednjih 10, dva dana su prošla bez žrtava kovida, i to je ono što ih hrabri.

Ranije bi dnevni brojevi žrtava prelazili i stotinu.

Očekuje se da bi zemlja mogla da se potpuno otvori i za turizam do kraja maja, što umnogome zanima hodočasnike koji ove godine nisu mogli da prisustvuju proslavi Uskršnjih i ranije Božićnih praznika.

Nažalost, sloboda okupljanja dovela je i do jedne tragedijebroj nastradalih u stampedu nakon jevrejskog verskog skupa na planini Meron popeo se na 45 osoba uključujući i 16-oro dece.