Sramotni napad Vojislava Šešelja na Milojka Pantića predstavlja nastavak bolesne kampanje koju predsednik Srpske radikalne stranke vodi protiv neistomišljenika i ljudi koji nikada nisu ćutali na njegove postupke. Ovde se radi o klasičnom pozivu na ubistvo Milojka Pantića, i tužilaštvo mora hitno reagovati povodom ovog slučaja – istakali su iz LDP u saopštenju.

Kako su naveli, “haški osudjenik, inspirator zločina devedesetih, nastavljač najgore i najpogubnije politike nastavlja da teroriše srpsku javnost i da se obračunava sa onima koji nikada nisu ćutali i povukli se pred njim“.

LDP je pružila apsolutnu podršku Pantiću u njegovoj, kako se navodi, borbi koju vodi svakodnevno, protiv svih anomalija u ovom društvu i iskreno se dive energiji koju ulaže u sve što radi.

Za Šešelja su naveli da je “bestidno lice sprske politike”, koji je na slobodi samo zato što institucije u ovoj zemlji nikada nisu radile svoj posao do kraja.

LDP se nada da će relevantne političke organizacije, udruženja novinara, pojedinci i grupacije reagovati na ponašanje Šešelja koji “decenijama služi da zagadjuju javni prostor i nažalost to radi nekažnjeno i bez osude”.

Reagujući na Pantićev autorski tekst u listu “Danas” u kojem je Šešelja nazvao “nacionalističkom huljom”, lider radikala napisao je na svom Tviter profilu da će formirati “bataljon grobara koji će sve izdajnike, poput Milojka Pantića, zakopati duboko, duboko”.