KAO DEVEDESETIH: Šešelj na stubu srama zbog NAPADA na novinara

Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas pretnje lidera Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelja novinaru Milojku Pantiću, ističući da tužilaštvo hitno mora da reaguje.

Vojislav Šešelj
Beta

Sramotni napad Vojislava Šešelja na Milojka Pantića predstavlja nastavak bolesne kampanje koju predsednik Srpske radikalne stranke vodi protiv neistomišljenika i ljudi koji nikada nisu ćutali na njegove postupke. Ovde se radi o klasičnom pozivu na ubistvo Milojka Pantića, i tužilaštvo mora hitno reagovati povodom ovog slučaja – istakali su iz LDP u saopštenju.

Kako su naveli, “haški osudjenik, inspirator zločina devedesetih, nastavljač najgore i najpogubnije politike nastavlja da teroriše srpsku javnost i da se obračunava sa onima koji nikada nisu ćutali i povukli se pred njim“.

LDP je pružila apsolutnu podršku Pantiću u njegovoj, kako se navodi, borbi koju vodi svakodnevno, protiv svih anomalija u ovom društvu i iskreno se dive energiji koju ulaže u sve što radi.

Za Šešelja su naveli da je “bestidno lice sprske politike”, koji je na slobodi samo zato što institucije u ovoj zemlji nikada nisu radile svoj posao do kraja.

LDP se nada da će relevantne političke organizacije, udruženja novinara, pojedinci i grupacije reagovati na ponašanje Šešelja koji “decenijama služi da zagadjuju javni prostor i nažalost to radi nekažnjeno i bez osude”.

Reagujući na Pantićev autorski tekst u listu “Danas” u kojem je Šešelja nazvao “nacionalističkom huljom”, lider radikala napisao je na svom Tviter profilu da će formirati “bataljon grobara koji će sve izdajnike, poput Milojka Pantića, zakopati duboko, duboko”.