KAO NA FILMU: Dečak i devojčica provalili u kuću, pronašli oružje – usledio je VATRENI OBRAČUN

Devojčica ranjena u razmeni vatre sa policijom...

Policija
sxc.hu

Dvoje dece pobeglo je iz maloletničkog doma na Floridi, provalilo u kuću te zapucalo iz kalašnjikova na policajce koji su došli na mesto događaja, rekle su američke vlasti.

12-godišnji dječak i 14-godišnja devojčica pronašli su oružje u kući u koju su provalili u Enterprajsu na Floridi te su pucali na šerifove zamenike, saoštila je kancelarija šerifa okruga Volusia.

Devojčica je upucana i ozleđena nakon što je uperila oružje na zamenike.

12-godišnji dječak, naoružan s kalašnjikovom AK-47, ubrzo je spustio svoje oružje te nije ozleđen – rekli su iz šerifove kancelarije.

Snimci s telesne kamere u sredu pokazali su zamenike kako se kriju iza drveća dok su oko njih odekivali pucnjevi. Snimak devojčice koja je upucana je zamućen. Po zvuku videa može se zaključiti da se radilo o haotičnoj sceni, dok su se zamenici žurili da pruže medicinsku pomoć devojčici koja je vrištala od bolova.

Deca pobegla iz crkvenog doma

Devojčica je operisana te se nalazi u stabilnom stanju, rekle su vlasti. Zamenici šerifa nisu ranjeni u pucnjavi.

Prema rečima kancelarije šerifa, optužnice protiv dece još uvek nisu potvrđene.

Djeca su pobegla iz doma Evangeličke metodističke crkve iz Enterprajsa u utorak popodne, rečeno je iz kancelarije šerifa.

Nekoliko sati kasnije, provalili su u kuću. Prolaznici su prijavili da su čuli razbijanje stakla u kući te su obavestili policiju.

Deca zapucala kad je policija okružila kuću

Policajci su okružili kuću. U tome trenutku deca su zapucala iz kuće, rečeno je u saopštenju kancelarije šerifa. U kući se nalazio pištolj, sačmarica i kalašnjikov AK-47, uz veliku količinu streljiva.

Razmjena pucnjeve trajala je 35 minuta.

Policajci su učinili sve što su mogli da deeskaliraju situaciju, i skoro su ih ubili 12-godišnjak i 14-godišnjakinja – rekao je šerif okruga Volusia, Majk Čitvud.

Šerif je rekao da je devojčica imala dosije te je prošle godine uhapšena zbog paljenja nekoliko napuštenih objekata.

Tokom konferencije za medije u sredu, Čitvud je kritikovao pravni sistem za maloletnike. Istaknuo je da su nasilni tinejdžeri često smešteni u maloletničke domove koji nisu osposobljeni za njihov vaspitanje. Rekao je da devojčica koja je bila uključena u pucnjavu nije smela da bude smeštena u dom iz kog je pobegla.