KAO NA FILMU: Dečak pokušao da uđe u Hrvatsku VISEĆI NEKOLIKO SATI ISPOD AUTOBUSA

Autobus
Beta

Dvanaestogodišnji dečak, izbeglica, pokušao je u utorak da ilegalno uđe na teritoriju Hrvatske, skrivajući se pet sati ispod autobusa hrvatskog prevoznika koji saobraća na redovnoj liniji Beograd–Zagreb, prenosi "Slobodna Dalmacija".

 

Dečak se, prema izjavama svedoka, provukao ispod autobusa i rukama i nogama zakačio za osovinu, rizikujući život punih pet sati kako bi došao do hrvatske metropole.

Autobus je iz Beograda krenuo u 11.30. Prošli smo Kutinu, a negde pre Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Prvo slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Čim je autobus stao, mali je sav prljav izašao između dela za točkove. Teturao se i bio je u šoku – ispričao je za “Slobodnu Dalmaciju” putnik Anđelko Nežić, koji je bio u autobusu.

Iz kompanije “Čazmatrans” čiji je autobus, kažu da im to nije prvi slučaj.

Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dečak je u Beogradu ušao ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje točkove i tako se držao neverovatnih pet sati – navodi hrvatska kompanija.

Napominju da im to nije prvi slučaj pokušaja ilegalnog ulaska u Hrvatsku i da se slično dogodilo na liniji između Podgorice i Dubrovnika.