KAO NA FILMU: Pogledajte kako izgleda kad UROĐENIKE prvi put nadleti AVION! (VIDEO)

Urođeničko pleme u Amazonskoj prašumi
Printscreen

Ovo amazonsko pleme nikada nije kontaktirao ostatak čovečanstva, pa je zato njihovo iznenađenje kada su ugledali avion sasvim iskreno.

 

Snimci koji su uhvatili trenutak u kome urođeničko pleme iz džungle Amazona reaguje na avion koji prvi put preleće iznad njihovih glava dokaz su da su neki delovi sveta i dalje netaknuti.

Procenjuje se da ova plemenska zajednica broji stotinak članova koji žive u seocetu u Janomami oblasti severnog Brazila.

U ovoj regiji, koja broji oko 22 hiljade stanovnika i površine je Škotske žive bar tri plemena za koja se tvrdi da nikada nisu imale kontakt sa ostatkom sveta. Međutim, kako Dejli Mejl saznaje, u poslednje vreme oni se nalaze u opasnosti zbog dolaska nelegalnih rudara i šumara.

Plemena su osetljiva na sva moguća oboljenja koje bi ovi “autsajderi” mogli da donesu a, kako po poslednjim procenama njih čak 5.000 naseljava ovu regiju, stručnjaci sve više strahuju za urođenike.

Šaman Janomamija i aktivista Dejvi Kopenava rekao je za Dejli Mejl da “ceo svet mora da zna da su ti Indijanci tu, ali i da vlasti moraju da poštuju njihovo pravo da tu žive“.

Davi, koji je lokalno poznat kao “Dalaj Lama kišne šume” uporedio je nelegalne rudare sa termitima koji se neprestano vraćaju i odbijaju da žive mirno.

Pogledajte kako izgledaju zbunjeni urođenici kada ugledaju avion.loading...