KAO U ZATVORU: Srbin koji je “zarobljen” na kruzeru OTKRIO šta je sve zabranjeno

Na kruzeru "Diamond Princess", koji je u karantinu od 3. februara, nalazi se 3.700 putnika iz 50 zemalja, među kojima je 14 državljana Srbije.

BETA

Prema poslednjim informacijama, svi naši državljani su dobro, a kakvo je stanje na brodu ispričao je Srbin,  jedan od članova posade:

“Na kruzeru je vanredno stanje, ali svaki član posade obavlja redovno svoje dužnosti. Neće biti novih testiranja na koronavirus, svi će u karantinu biti do 19. februara”, kaže ovaj Srbin za “Informer”.

Prema njegovim rečima, zaposleni na brodu nisu zaključani u kabine, imaju hranu, lekove i mogu da izlaze na palubu broda, gde jedino ima prirodnog vazduha.

“Ima dovoljno maski, ali svakako je neizvesnost velika. Spavamo u malim sobama sa lavaboom i policom za TV, krevetom. Sve je veoma malo i skučeno. Moram da kažem da mi nismo pod ključem, mi smo samo zamoljeni da ne napuštamo brod. Došli su lekari i objasnili kakva su pravila da bi se sprečilo širenje infekcije.”

Uslovi su, pak, drugačiji za putnike.

“Putnicima nije dozvoljen izlazak iz kabina. Mi zaposleni radimo normalno, pre podne i uveče. Ali sa maskama i rukavicama, a hrana i piće dostavljaju se po sobama.”

Putnici u malim unutrašnjim kabinama nemaju prozor, nema dnevnog svetla i nema svežeg vazduha. Ipak, najavljeno je da će tim putnicima biti dozvoljen pristup otvorenoj palubi za vežbanje i svežem vazduhu. Uslov je da svi nose maske kada su napolju. Moramo da držimo metar odstojanja od svih ostalih i ne smemo da se okupljamo u grupama. Donje rublje peremo ručno, a ruke obavezno peremo sapunom. Hrana nije loša”, kaže ovaj naš državljanin. 

Najgore je onima koji su smešeteni u male kabine u potpalublju.


loading...