KAPETAN NA POSLEDNJOJ PLOVIDBI: Ovako je sinoć u Splitu ispraćen OLIVER DRAGOJEVIĆ (FOTO GALERIJA)

Na desetine hiljada Splićana oprostilo se sinoć aplauzom, pesmom i bakljadom od pevača Olivera Dragojevića, čije je telo katamaranom sa splitske Rive prevezeno u rodnu Velu Luku na Korčuli gde će danas biti sahranjeno.

Beta

Posle mise u Crkvi svetog Frane, pogrebna povorka u kojoj su bili članovi porodice i brojne kolege i prijatelji krenula je prema Rivi, a hiljade građana napravilo je špalir i aplauzom odavalo počast preminulom pevaču.

Dok je povorka prolazila Rivom, klapa je pevala Oliverove pesme, među ostalim, “Moj lipi andđele”, “Cesaricu” i “Vjeruj u ljubav” i “Velu Luku”.

Oliver Dragojević decenijama nije bio u Srbiji! Naša voditeljka ga je PITALA ZAŠTO, a evo šta je ODGOVORIO (VIDEO)

Bakljadu su u čast preminulog pevača izveli i navijači fudbalskog kluba Hajduk iz Splita. Na zvoniku svetog Duje Oliveru u čast zapaljeno je 70 baklji za 70 godina i spuštena zastava s njegovim likom, preneli su lokalni mediji.

U poslednjem ispraćaju učestvovala su i dva broda Hrvatske ratne mornarice. Po isplovljavanju sa rive, za katamaranom su prema Korčuli isplovili i brojni brodovi uz zvuke sirena.

ZBOGOM MORSKI VUČE! Porodica i prijatelji se opraštali od Olivera, a onda je CELA SALA ZAPEVALA (VIDEO)

U Splitu je juče u prisustvu državnog vrha održana komemoracija povodom smrti Olivera Dragojevića, a odlukom vlade širom zemlje državne zastave su spuštene na pola koplja.

Oliver je proglašen i počasnim građaninom Splitsko-dalmatinske županije. Velikan hrvatske muzike, Oliver Dragojević umro je u nedelju u 71. godini.