KARANTIN I POLICIJSKI ČAS U BEOGRADU? Vesić dao odgovor na najvažnije pitanje u Srbiji

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je gostujući u jutarnjem programu TV Hepi da se u ovom trenutku ne planira uvođenje karantina, kao ni zabrana kretanja u Beogradu zbog epidemije kovida-19.

Pixabay.com/Kolaž

Odgovorno vam kažem da se u ovom trenutku ne planiraju nikakve nove mere, kao što je uvođenje karantina ili policijskog časa u Beogradu. Dovoljno je da se poštuju postojeće mere, da se nose maske u zatvorenom prostoru, da se drži socijalna distanca i da nema javnih okupljanja, da se ne održavaju žurke i proslave ne samo posle 23 sata već i ranije – naveo je Vesić.

Budemo li poštovali sve sadašnje mere uspećemo da ostanemo među evropskim zemljama sa najmanje zaraženih, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda – rekao je on.

Vesić je rekao da privreda mora da radi i da radna mesta moraju da se sačuvaju.

Privreda će raditi i naša Vlada ulaže veliki napor da se održi privredna aktivnost. Škole i vrtići moraju da rade. Život mora da se odvija. Moramo da naučimo da živimo sa koronom. Naravno, javno zdravlje mora da bude sačuvano i zato se mere poštuju, ali život mora da ide svojim tokom – poručio je Goran Vesić.loading...