KATASTROFALNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: Kakav sad sneg?!

Očekuju se kiša i vetar.

Kalemegdan Pobednik Oblacno
Dnevno.rs

Kako najavljuje Republički hidrometeorološki zavod, danas će biti promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom i hladnije. Vetar će biti slab i umeren, na severu Vojvodine i na istoku jak, severozapadni. Najniža temperatura biće od 5 do 12 stepeni, a najviša dnevna od 15 na severu do 20 na jugu i istoku.

Sutra još hladnije, na planinama sneg

Sutra se očekuje promenljivo oblačno i osetno hladnije, u Vojvodini sa sunčanim intervalima, a na jugu i jugoistoku mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar će biti slab i umeren, na severu Vojvodine i na istoku jak, severozapadni. Najniža temperatura biće od 3 do 8 stepeni, a najviša dnevna od 7 na jugoistoku do 13 na severozapadu Srbije.

U ponedeljak sledi promenljivo oblačno i osetno hladnije, u Vojvodini uglavnom suvo, a u krajevima južno od Save i Dunava mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Najniža temperatura biće od 0 do 4 stepena, a najviša dnevna od 7 do 12 stepeni.

Slično vreme se očekuje i u utorak.

Što se tiče prognoze vremena za narednih pet dana nakon toga, tj. od 20. do 24. aprila, u sredu i četvrtak biće pretežno sunčano i toplije.

Međutim, od petka sledi ponovo pretežno oblačno vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Dugoročna prognoza kaže da će do kraja meseca aprila, tj. u dane uskršnjih i prvomajskih praznika biti kišovito vreme. To nažalost neće odgovarati mnogima koji bi da slobodne dane provedu negde u prirodi.

Ipak, vreme je u proleće varljivo, pa možemo da se nadamo da će se možda u međuvremenu prolepšati.