KAZNE ZA SLOBODNIJE KUPAČE: Gostima gradova na Jadranu DERU KOŽU zbog OVIH PREKRŠAJA!

bikini
pixabay

Turisti će tokom narednih meseci morati da pripaze kako izlaze sa plaže, jer su neke zemlje u okruženju propisale kazne za šetanje u kupaćem kostimu van plaže.

 

Budva bi u perspektivi mogla da krene stopama hrvatskog Hvara i počne novčano da kažnjava golišave turiste, dok bi po “džepu bili udareni” i oni koji se pijani teturaju gradom i prenoće na otvorenom.

Na Hvaru se šetnja u kupaćem kostimu van plaže kažnjava 600 evra, a 100 evra platiće one žene koje imaju samo gornji deo kostima, kao i muškarci koji se na ulicama nađu bez košulje ili majice.

Kazna od 700 evra predviđena je za svakog ko se na ulici nađe u pijanom stanju ili sa flašom u ruci.

Predsednik Odbora udruženja turizma Privredne komore, Dragan Ivančević, daje “zeleno svetlo” takvoj odluci, navodeći da bi se na taj način animirala bolja turistička klijentela.

– Cilj turističke privrede je eliminacija svih elementa primitivizma, odnosno onoga što ne korespondira mediteranskom mentalitetu. Na primer, šank na otvorenom stvara ogromnu buku, a samim tim takvo mesto okuplja ljude odevene tako da im nisu pokriveni intimni delovi tela – navodi Ivančević i dodaje da je potrebno ograničiti turiste i građane u tom pogledu, uvesti određeni dres kod koji se mora poštovati i sprečiti ih da pokazuju intimni delovi tela”.

Ni gradonačelnici crnogorskih primorskih opština – Budve, Kotora i Ulcinja, nemaju ništa protiv kaznene politike koja se odnosi na neprikladan dres kod van plaže, poput šetnje u kupaćem kostimu ulicama grada, čak je smatraju potencijalno korisnom.

Ipak, mišljenja su da takve odluke treba sprovoditi na nivou države, a ne na lokalnom nivou.