KAŽU DA SMO RAJ ZA VAKCINE: Pohvale na račun Srbije stižu iz jedne od najmoćnijih zemalja Evrope

Austrijska državna televizija ORF posvetila je celu emisiju vakcinaciji u Srbiji nazivajući nas "rajem za vakcine"!

vakcina
pixabay.com

Austrijska državna televizija (ORF) emitovaće večeras specijalnu reportažu o Srbiji, u kojoj predstavlja našu zemlju kao “raj za vakcine“, zemlju uspešniju od EU po pitanju vakcinacije.

U emisiji “Svetski žurnal” (Weltjournal), na ORF 2, kako je najavljeno, u reportaži iz Srbije biće predstavljen proces vakcinacije.

U najavi emisije na sajtu ORF se Srbija predstavlja kao zemlja, koja je posle Velike Britanije, najuspešnija u Evropi po vakcinaciji.

Srbija je posle Velike Britanije, zemlja u Evropi, u kojoj je većina ljudi vakcinisana protiv korona virusa. Ukupno 1,3 miliona od skoro sedam miliona stanovnika primilo je najmanje jednu dozu, a više od 800.000 i drugu dozu. Ta zemlja na Balkanu nije članica EU, niti može približno ekonomski da se meri sa većinom zemalja Unije, ali je Srbija u kampanji vakcinacije znatno brža i ušpesnija od EU – konstatuje ORF.

Beograd se, objašnjava ORF, oslanjao na širok spektar vakcina, a dostupne su američke, ruske, britanske, kao i kineske vakcine, koje se mogu slobodno izabrati kao „na meniju“.

Čak i stranci, koji nemaju prebivalište u Srbiji, mogu onlajn da se prijave za vakcinaciju i ukoliko postoji slobodan kapacitet, biće im određen termin za prijem vakcine – dodaje ORF.

ORF ukazuje da je nekoliko Austrijanaca već uspelo da zakaže termin za vakcinaciju na licu mesta.

Reporter ORF prati u svojoj priču jednu ženu od Beča do Beograda koja dolazi radi vakcinacije.

Dugogodišnji dopisnik ORF-a Kristijan Veršic vakcinisao se pre dva meseca u Beogradu ruskom vakcinom Sputnjik V, a svoja iskustva je podelio u članku za Kronen cajtung.