Britanska princeza, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton pokušava da ukloni stigmu sa problema mentalnog zdravlja, učestvujući u uredjivanju izdanja američkog portala Hafington post.

 

Kejt Midlton je izjavila da ona i princ Vilijam ne bi oklevali da potraže pomoć ako bi pomislili da je neophodna njihovoj deci Džordžu i Šarlot.

Komentar britanske princeze dolazi nakon što je Hafington post najavio početak kampanje pod nazivom “Young Minds Matter” (Mladi umovi su važni) u cilju podizanja svesti o mentalnom zdravlju dece.

Vojvotkinja, koja podržava nekoliko organizacija koje se bave ovim pitanjem, napisala je da je čula “srceparajuće priče o životima koji su bili rastrgnuti”.

Ona je pozvala na promenu, navodeći da “zbog toga što su problemi s mentalnim zdravljem i dalje tabu, mnoge odasle osobe su često previše uplašene da potraže pomoć za decu o kojoj se staraju”.

Supruga američkog predsednika, Mišel Obama takodje je napisala članak za sajt i pohvalila Kejt Midlton jer je ukazala na probleme mentalnog zdravlja, “posebno dece i desetine miliona ljudi koji pate u tišini”.loading...