KINESKI MILIJARDER zbog seks skandala u Americi ZAVRŠIO IZA REŠETAKA, PA PUŠTEN

Kineski milijarder Liu Ćjangdong, osnivač portala za elektronsku trgovinu JD.com vratio se u Kinu posle hapšenja u SAD po optužbi za nedozvoljeno seksualno ponašanje, saopštila je danas ta kompanija.

Beta

Gigant u oblasti elektronske trgovine naveo je da je “Liu Ćjangdong oslobođen bez podizanja optužnice” i da je on “sada u Kini”, navodi Asošiejted pres.

Milijarder, poznat i kao Ričard Liu (45) uhapšen je u petak uveče u američkom gradu Mineapolisu zbog sumnje za nedozvoljeno seksualno ponašanje, prema podacima iz zatvorske evidencije.

Pušten je na slobodu u subotu posle podne, uz mogućnost da protiv njega bude podignuta krivična optužnica. U zatvorskoj evidenciji ne navode se detalji incidenta zbog kog je Liu uhapšen.

Njegovi advokati u Mineapolisu izjavili su za Vol strit džurnal da nemaju konkretna saznanja o optužbama protiv Lija i naveli da je njihov klijent nevin. Dodali su da za eventualno podizanje optužnice protiv Lija postoji “izuzetno mala mogućnost”.

Portal Džej-Di, glavni rival kompanije Alibaba group, saopštio je juče da je Liu lažno optužen dok je bio u SAD na službenom putu, da istražitelji nisu pronašli da je počinio bilo kakav prekršaj i da će nastaviti putovanje po planu.

Liu je nedavno pokušao da se distancira od navoda da je na žurci u njegovom stanu u Australiji 2015. godine jedan od gostiju počinio seksualni napad. Gost je osuđen zbog napada, a Liu nije optužen ni za šta, ali su australijski mediji preneli da je neuspešno pokušao da spreči sud da objavi njegovo ime u tom slučaju.

Liu, čija je imovina procenjena na 7,3 milijarde dolara, poseduje 16 odsto kompanije Džej-Di, vredne 45 milijardi dolara, i ima kontrolu nad najvažnijim poslovnim odlukama tog trgovinskog giganta.loading...