U Srbiji oblačno i osetno svežije sa kišom i pljuskovima. Veća količina padavina očekuje se tokom jutra i prepodneva. Na jugu i jugozapadu se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, a očekuju se i obilnije padavine.

 

Duvaće slab do umeren severoistočni vetar, na jugu i istoku Srbije povremeno i jak.

Minimalna temperatura od 12 do 18°C, maksimalna dnevna od 17°C na jugu i na zapadu do 24°C na istoku Srbije. Kasnije posle podne i uveče u severnim predelima očekuje se prestanak padvaina i delimično razvedravanje.

U Beogradu danas oblačno i svežije sa kišom i pljuskovima. Veća količina padavina očekuje se tokom jutra i prepodneva. Kasnije posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Minimalna temperatura 15°C, maksimalna dnevna 19°C.

U sredu na krajnjem severu pretežno sunčano i znatno toplije, dok će u ostalim predelima biti promenljivo oblačno, na jugu i jugozapadu sa kišom. Maksimalna temperatura biće od 20°C na jugu do 30°C na severu Srbije.

U četvrtak pretežno sunčano i veoma toplo, maksimalna temperatura od 28 do 32°C. Na jugu će biti promenljivo oblačno i nešto svežije, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom.

U petak i subotu promenljivo oblačno i toplo, ponegde sa kišom, uglavnom tokom subote, a više padavina biće na jugu Srbije. Jugoistočni vetar u košavskom području biće u pojačanju. Maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 25 do 30°C, u subotu malo svežije.

Biometeorološka prognoza za utorak, 6. avgust

Biometeorološke prilike su relativno nepovolјne za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima, naročito bolesnicima sa povišenim krvnim pritiskom kao i astmatičarima. Preporučuje se adekvatno odevanje.
Kod meteoropata su mogući glavobolјa, bolovi u kostima i promenlјivo raspoloženje.loading...