KIŠA, OBLACI I NISKE TEMPERATURE: Spremite se za hladne dane, a evo šta će biti NAJGORE

Hladno i oblačno vreme u zemlji. Ujutru se očekuje slaba kiša i susnežica, ponegde i slab sneg. Jutarnja temperatura do tri stepena, najviša dnevna do devet stepeni.

Hladno
Pixabay.com

Slaba kiša i susnežica ujutru i pre podne očekuju se na severu i zapadu zemlje, a u Timočkoj Krajini i slab sneg. Suvo posle podne u svim krajevima, a na jugu i sa sunčanim periodima.

Beogradu ujutru kratkotrajna kiša, a u višim delovima grada moguća je i susnežica. Tokom dana suvo, uz temperaturu oko šest stepeni.

Prvog dana vikenda jutro biće maglovito, a tokom dana oblačno i suvo. Temperatura do devet stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je narednih dana na jak vetar koji će imati olujne udare, preko 17 metara u sekundi, a na jugu Banata i udare orkanske jačine – preko 28 metara u sekundi.

RHMZ upozorava da će od 3. do 5. decembra i od 7. do 8. decembra u Srbiji duvati umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od subote uveče do ponedeljka, kao i sredinom naredne sedmice, imati olujne udare – preko 17 metara u sekundi, a na jugu Banata i udare orkanske jačine – preko 28 metara u sekundi.

U Banatu će sutra na snazi biti narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, dok će u nedelju biti uključen crveni meteo-alarm, što znači da će vreme biti vrlo opasno.