KIŠA SPIRA TRAGOVE UBICE IZ BORČE: Vreme pravi probleme istražiteljima ubistva Jelene Krsmanović

Jelena Krsmanović
FACEBOOK/Jelena Jeca Krsmanovic

Nevreme koje je protekla dva dana pogodilo Beograd samo je dodatno otežavalo potragu za novim dokazima ubistva Jelene Krsmanović iz Borče-Crvenke, koji su zbog jake kiše koja je padala satima možda i zauvek uništeni.

 

Više od dve stotine policajaca i juče je neumorno pretraživalo nasip i oklinu u borčanskom naselju Crvenka gde je pre tri nedelje pronađeno beživotno telo pevačice Jelene Krsmanović Marjanović.

 
STRAH

Kiša koja je neprekidno padala otežavala im je posao, posebno zbog bojazni da bi tolika količina vode mogla trajno da uništi tragove ili dokaze koji u dosadašnjim pretragama terena nisu pronađeni.

Dodatni pritisak trpeli su zbog medijskih natpisa i javnosti koja s nestrpljenjem očekuje da se monstruozni ubica napokon izvede pred lice pravde.

Istražiteljima je i juče bio primaran pronalazak oruđa kojim je Jelena ubijena, tj. bejzbol palica ili slična drvena motka, što je naznačeno u obdukcionom nalazu kao oružje kojim je počinjen zločin.

REZULTATI

Ubica je Jelenu izudarao po glavi čak devet puta, dok je nalaz pokazao da je uprkos tim udarcima nesrećna žena i dalje bila živa, ali besvesna kada je bačena u kanal.

Iako je izborni dan naizgled umirio tenzije, spekulacije da će ime ubice biti saopšteno odmah nakon prestanka izborne tišine, kulminirale su juče u popodnevnim satima. Takođe se moglo čuti da će ime ubice biti saopšteno danas ili sutra, kao i da je policija odavno identifikovala ubicu, ali da su za hapšenje nedostajali dokazi.

Porodica Marjanović je takođe kazala da s nestrpljenjem iščekuje konkretne rezultate istrage, kao i da im je to jedina nada.

Jelenin suprug Zoran Marjanović više je puta ponovio da mu teško padaju optužbe da je on misteriozni ubica, kao i to da mu je u svemu pomogla porodica koja ga štiti.

OPSADA

Ubistvo zvezde „Granda” podiglo je na noge čitavu beogradsku policiju, a toliko obimna i detaljna istraga ne pamti se još od ubistva premijera Zorana Đinđića i akcije „Sablja”.

Puna 23 dana, otkad je prijavljen Jelenin nestanak, stanari Crvenke su pod opsadom istražitelja koji rade danonoćno, ne bi li što pre okončali ovu nezapamćenu misteriju.

Policija je do sada pretresla skoro svaku kuću u borčanskom naselju Crvenka i saslušala na desetine meštana. Nijedan od njih nije zadržan u pritvoru, već su odmah pušteni posle poligrafskog ispitivanja.

Dokaza zasad nema. Čeka se da ubica napravi pogrešan korak, dok meštani kažu da će ubica ubiti još neku devojku u naselju.