Klasik svetske književnosti: Izabrana dela II sestara Bronte

Neprevaziđeni klasici svetske književnosti sabrani u jednotomno izdanje, Izabrana dela II sestara Bronte, u izdanju Vulkan izdavaštva, već danas mogu oplemeniti vaš dom. Ovo izuzetno izdanje donosi nam dela Vilet, Profesor i Agnes Grej, koje je prvi put prevedeno na srpski jezik.

Promo Vulkan

Proza sestara Bronte nije samo prepuna emocija, ona je neposredna i provokativna, verovatno su se prve bavile intrigantnim temama. Univerzalne poruke o autentičnosti i feminizmu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena.

Sa nezaboravnim likovima, upečatljive i originalne priče o strasti, čežnji i slomljenim srcima dirnuće svakog čitaoca. En Bronte, najmlađa sestra, pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti. Za mnoge, one su prve upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.

Dela sestara Bronte, Šarlot i En, prevazilaze vremenske i prostorne distance. Predstavnice romantizma u engleskoj i svetskoj književnosti i danas inspirišu umetnike širom sveta. Izabrana dela II možete kupiti već danas, putem sajta www.vulkani.rs  ili u omiljenoj Vulkan knjižari.