KLIZANJE OD PETKA: Beograđani će se sledeće godine i SKIJATI na ADI CIGANLIJI!

Ada Ciganlija
Beoinfo

Predsednik Skupštine grada obišao je danas gradilište novog klizališta u parku Kameni grad na početku Ade Ciganlije.

 

 
Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević tom prilikom je poručio da Grad Beograd želi da Ada „živi” svih 365 dana u godini, kao i da će klizalište raditi do druge polovine februara.  Događaju je prisustvovao podsekretar Sekretarijata za sport i omladinu Nikola Rajičić, kao i v.d. direktora JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić.

Nikodijević je rekao da će klizalište na Adi Ciganliji biti otvoreno u petak 15. decembra i da će raditi do 18. februara naredne godine. Naša je želja, naveo je predsednik Skupštine grada, da Ada „živi” 365 dana u godini i ima brojne sadržaje i tokom zimskih dana.

Građani su se, nažalost, do sada klizali na zaleđenom jezeru što je veoma rizično. Zbog toga ćemo sada, nakon četiri godine pauze, ponovo imati pravo klizalište na ulazu u Adu. Ovo je prvo klizalište nepravilnog oblika u Beogradu, ima 800 kvadratnih metara i tokom zimskog raspusta predviđeni su brojni sadržaji za najmlađe. Klizaljke i opremu za klizanje osnovci i srednjoškolci moći će besplatno da koriste, a za naše najstarije sugrađane, koji ovde budu dolazili sa unucima, spremili smo i štand gde će moći bez čekanja i dugih procedura da izvade beogradsku senior-karticu – rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, tokom zime će na ovom klizalištu biti održavane škole klizanja i hokeja na ledu, uz naravno brojne kulturno-zabavne manifestacije. 

Naša ideja je da proširimo ponudu Ade Ciganlije već do naredne zime, kada bi ovde trebalo da postoji i ski-staza. Grad Beograd posvećuje puno pažnje deci predškolskog i školskog uzrasta. Tokom predstojeće zime pored nekoliko klizališta na otvorenom, radiće i ona koja se nalaze u okviru sportskih centara, a postoje i škole plivanja u centrima koji imaju bazene – dodao je Nikodijević.

Osim toga, precizirao je Nikodijević, u sportskim centrima postoje i škole drugih sportova – košarke, odbojke, malog fudbala…

Želimo da omogućimo besplatne sportske aktivnosti za svu decu koja hoće da se bave sportom ili samo rekreiraju. Te programe u budućnosti želimo da obogaćujemo, da budu na što više mesta u gradu kako bi bili što dostupniji. U dugoročnom planu finansiranja, u periodu od 2018. do 2020. godine predviđeno je 250 miliona dinara za zimske i letnje raspuste. Nadam se da će Beograđani uživati u svemu što smo spremili za ovu zimu, a na nama je da ponudu u budućnosti učinimo još boljom – zaključio je Nikodijević.

Podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić rekao je da će klizanje ove zime biti aktuelno  u sportskim centrima „Tašmajdan” i „Olimp”.

Sekretarijat za sport i omladinu je delom finansirao izgradnju ovog klizališta. Potrudili smo se da sve aktivnosti prilagodimo uzrastima osnovaca i srednjoškolaca. Osim toga, u narednoj godini sekretarijat će po prvi put finansirati i rekreativne programe za sve sugrađane. U tom smislu Grad Beograd će sve svoje resurse, kada je reč o rekreativnom sportu, maksimalno iskoristiti za dobrobit svih građana – rekao je Rajičić.

Direktor JP „Ada Ciganlija” Robert Đukić izrazio je zadovoljstvo pošto se klizanje, posle četiri godine, vraća na Adu Ciganliju.

Svakog vikenda će biti besplatnih predstava za najmlađe sugrađane, a tokom raspusta očekujemo još sadržaja, za šta smo posebno zahvalni Sekretarijatu za sport, koji je finansirao deo ovog projekta. Klizalište je besplatno za decu do sedam godina, kao i za učenike osnovnih i srednjih škola, uz đačku knjižicu – rekao je Đukić.