Ko kaže da u Srbiji nema opozicije? On je jedini DEMOKRATA koga Srbi žele za PREDSEDNIKA (FOTO)

Izbori
Wikipedia/Rama

Predsednički izbori koji treba da se održe u maju naredne godine mogli bi bitnije promeniti političku scenu Srbije.

 

Kako danas piše Nedeljnik, ovogodišnji izbori na tri nivoa samo su kvalifikacije i pregrupisavanje za ono što sledi, a jedan od glavnih kandidata trebalo bi da bude Vuk Jeremić, bivši predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i nekadašnji šef srpske diplomatije.

 

Foto: Wikipedia.org

Prema pisanju Nedeljnika, on je od Đorđa Vukadinovića naručio istraživanje o svojim šansama na predsedničkim izborima 2017. godine.

ŽESTOKI SUKOBI policije i demonstranata u Atini, otkazani letovi, zaustavljen saobraćaj

Vukadinović kaže da “Jeremić uživa simpatije i kod naprednjačkih i kod demokratskih birača, kao i kod apstinenata“.

Jeremić jedini nema svoju stranku, tako da je s te strane iznenađenje, ali i nije ako se zna da uživa podršku i na levom i na desnom političkom spektru. U svakom slučaju, njegov rejting govori da Srbija priželjkuje da se desi neko čudo na predsedničkim izborima, da veruje u nekog ‘zeca iz šešira’. Da li će to biti Jeremić ili neko drugi, ostaje da se vidi – kaže Vukadinović za Nedeljnik.

Prema rezultatima tih istraživanja, ako bi se jedan nasuprot drugom našli Jeremić i Nikolić, prvi bi dobio podršku 38,1% birača, a drugi 32,4%. Drugačije je kada se gleda u duelu sa Vučićem kojeg bi podržalo 45,2%, a Jeremića 27,7%. Izgubio bi i od Dačića koga bi podržalo 37,8% građana, naspram 35,6% koji bi bili za Vuka u tom sučeljavanju.

KAKO SU RUSI DOČEKALI MIGRANTE: Zaboravili da nisu u Evropi pa su im ‘očitali lekciju’

Rezultate ovih istraživanja dobili su i svi njegovi protivkandidati, što bi moglo da ga košta odluke na državnom nivou, odnosno da ga Srbija ne kandiduje za najvažnije mesto u UN. Mandat Ban Ki Muna ističe u decembru, a Jeremić slovi kao najozbiljniji kandidat za tu poziciju. Ukoliko ne prođe  u Ujedinjenim nacijama, može se očekivati njegova kandidatura upravo na budućim predsedničkim izborima.