KO MOŽE DRŽAVU DA NAZOVE MONTENEGRO? TikTokerka proglasila ime Crne Gore RASISTIČKIM, a onda je od Marije DOBILA SAVRŠEN ODGOVOR (VIDEO)

Zašto bi nekome palo na pamet da zemlju nazove Montenegro?

Printscreen TikTok

Ovo se zapitala jedna strankinja, a svoje čuđenje je podelila sa korisnicima na sve popularnijem TikToku komentarišući kako “vaši osnivači nisu mogli da smisle bolje ime od Monte Negro” aludirajući pritom da je ime – rasističko.

@favour_abaraI formally apologize to monte-african American. 😔 I should have known better. Montenegro lives matter.✊🏻

♬ original sound – Favour

Pomenuta tiktokerka nije ostala uskraćena za odgovor.

@marijaskokljev#stitch with @favour_abara #fyp #srbijatiktok #montenegro #crnagora #fp♬ original sound – Marija Skokljev

Drugoj korisnici ove platforme nije bilo teško da iznese detaljno objašnjenje, kako je sama rekla “nekoliko činjenica koje su dostupne na Guglu”.

“Crna Gora je stara zemlja. Ime u tom obliku dolazi iz italijanskog jezika. Prevodi se kao “crne planine”. Venecijanski trgovci su dolazeći sa mora mogli da vide samo crne planine prekrivrene šumom. To je bilo u 14. ili 15. veku, pre nego što je Amerika postojala kao zemlja“, objasnila je devojka.

“Ovo što radiš odvlači pažnju sa bitnije teme, a to je pravi rasizam u svetu a ne to što se neka zemlja zove Montenegro”, zaključila je tiktokerka.