KO NA KRAJU SME U GRADSKI PREVOZ? Usvojena odluka koju je predložio predsednik Vučić

Posle zahteva predsednika Srbije i nove odluke Republičkog kriznog štaba obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena je u preporuku.

Autobus GSP
Dnevno.rs

Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 4 sata u istom obimu i na isti način kao pre Odluke o ukidanju javnog prevoza, prenosi Beoinfo.

Javni prevoz mogu da koriste svi građani, a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte kao i pre Odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani, ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog kriznog štaba radi kontrolisanja ko koristi javni prevoz -istakao je Vasiljević.

On je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu. To će biti lična odgovornost građana, a ne odgovornost prevoznika, poručio je Vasiljević.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio od premijerke Ane Brnabić da se ukine odluka da se od sutra u GSP može samo sa personalizovanim kartama za zaposlene. Predsednik je, takođe, predložio i da se ukine plaćanje 3.000 dinara po personalizovanoj kartici. Kako se navodi, premijerka je to prihvatila.