“KO O ČEMU, NAPREDNJACI O POŠTENJU”: DS podnosi KRIVIČNU PRIJAVU protiv “botova” i člana SNS

demokratska stranka
wikipedia.org

Opštinski odbor DS u Pećincima najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv vlasnika "fantomskih" profila i stranica na društvenoj mreži Fejsbuk.

 

Takođe, navedeno je da će biti podnete krivične prijave i protiv odgovornog lica Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u tom mestu zbog uvrede.

Predsednik lokalnog odbora Demokratske stranke u Pećincima Živko Marković rekao je agenciji Beta da je nekolicina članova SNS-a počela da osnivana fantomske internet profile i stranice na Fejsbuku, na kojima se ispisuju “laži i neistine” o članovima DS-a u toj sremskoj opštini. 

Lažovi koji se novcem naroda bolesno bogate, samo sprovode dobro poznatu doktrinu delovanja svoje organizacije: nakon brutalnog i podmuklog napada sledi još bezočnija i sramnija laž. Metode etiketiranja i besomučnog izmišljanja potvrđuju našu narodnu mudrost prilagođenu novim okolnostima: ko o čemu, naprednjaci o poštenju, naveo je DS u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk profilu te stranke. 

AFERA “KLIK” SE NASTAVLJA: Zbog incidenta sa mišem POLICIJA u Skupštini Srbije!

Dodaje se da će zbog navođenja laži i neistina DS podneti krivičnu prijavu protiv vlasnika fantomskih profila i stranica, kao i protiv odgovorne osobe u Opštinskom odboru SNS-a zbog uvrede, prema članu 170. Krivičnog zakonika, koji za takav oblik krivičnog dela učinjen putem sredstava javnog informisanja predviđa kazne zatvora i novčane kazne do 450.000 dinara. 

Odlukom Vlade Srbije,u opštini Pećinci raspuštena je Skupština opštine i obrazovan Privremeni organ, koji će do 24. decembra, odnosno do lokalnih izbora obavljati sve poslove iz nadležnosti skupštine i izvršnih organa opštine Pećinci.