Ko se snađe – svaka mu čast! Ponovo PROMENE U SAOBRAĆAJU VOZOVA iz Beograda

Preduzeće "Infrastruktura Železnice Srbije" je najavilo promene od danas 25. jula, u železničkom saobraćaju zbog radova na deonici pruge izmedju nove stanice "Beograd Centar" u Prokopu i stanice "Zemun".

Železnička stanica
Wikipedia/Krumb77

Planirano je da ti radovi koji su, kako je saopšteno, “u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte”, traju do aprila 2019. godine.

Do tada će biti “značajno smanjena propusna moć pruge Beograd Centar-Zemun-Stara Pazova-Novi Sad-Subotica”, piše u saopštenju, a brzina vozova smanjena na 50 kilometara na sat.

Tako će vozovi koji iz Beograda kreću za Sofiju (09.06 sati) i za Solun (18.21 sati), od danas polaziti iz železničke stanice “Topčider” i stizati u nju.

Međunarodni sezonski voz na relaciji Subotica-Bar, koji je do sada iz Subotice polazio u 16.45 sati, od sada će polaziti za Crnu Goru u 16.30 sati.

U sredu, 25. jula, biće promenjena i organizacija saobraćaja vozova u unutrašnjem saobraćaju, kao i gradske železnice “BG Voz”.

Neki od vozova za Novi Sad, Šid i Sremsku Mitrovicu, koji su do sada polazili iz železničke stanice “Beograd Centar” u Prokopu, i dolazili u nju, koristiće stanicu “Zemun”, a neki od vozova za Suboticu i iz nje, koristiće Železničku stanicu “Novi Beograd”. Drugi vozovi na tim relacijama će međutim i dalje koristiti stanicu “Beograd Centar” u Prokopu.

Saopštenje s pojedinostima najavljenih promena je na sajtu “Infrastrukture Železnice Srbije”.loading...