KOD KOMŠIJA BUKTI KORONA! Četiri dana zaredom rekordan broj novozaraženih u OVOJ zemlji

U Hrvatskoj je juče, četvrti dan zaredom srušen rekord u broju novozaraženih koronavirusom. Zabeleženo je novih 306 slučajeva zarate, a broj aktivnih slučajeva je ukupno 2.052. Zbog toga se uvode nove mere.

Pixabay

Nove epidemiološke mere uvode se na predlog Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije, kao i Stožera civilne zaštite Grada Imotskog i opština Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zagvozd i Zmijavci.

To znači da će na svadbama moći da bude prisutno do 50 osoba, a da se ostale privatne proslave mogu organizovati samo u krugu porodice, uz prisustvo do 20 osoba.

Ugostiteljski objetkti mogu usluživati goste samo na otvorenom, na sahranama je dozvoljeno prisustvo do 50 osoba…

U međuvremenu, Austrija je odlučila da kontroliše svaki automobil koji ulazi u tu zemlju. Zbog toga su stvorene ogromne kontrole na slovenačkoj strani granice, a u koloni je mnogo građana Hrvatske i turista koji se vraćaju sa odmora iz te zemlje.

Turisti su na poziv svojih država spakovali kofere i ranije se vraćaju sa letovanja na Jadranu da bi izbegli dvonedeljni karantin.

Povratnici s odmora iz Hrvatske koji samo tranzitiraju kroz Austriju moraju da se obavežu da će nastaviti kroz zemlju bez zaustavljanja. Crveni krst deli vodu putnicima u kolonama.loading...