Kod nove okretnice Sava centra možete da parkirate BESPLATNO, ali samo ako ispunjavate OVAJ USLOV

parking
Dnevno.rs

Kod nove okretnice Sava centar pripremili smo parkiralište sa 292 mesta koje će funkcionisati po principu "parkiraj i vozi”, najavio je gradski menadžer Goran Vesić u Jutranjem programu TV Pink.

 

– Ako imate Busplus karticu koju redovno plaćate parkiranje će biti potpuno besplatno, a odatle možete da koristite vozila javnog prevoza. Prijavom “Parking servisu” na ulazu u parkiralište, radnici ovog gradskog preduzeća će vam očitati karticu i tog dana možete besplatno parkirati svoje vozilo. Ovo je prvi takav parking, biće ih još i time stimulišemo ljude da koriste javni prevoz, jer su gužve u centru velike i mesto za parking se traži po 30-40 minuta – rekao je gradski menadžer.

Vesić je istakao da se trenutno radi na izradi dva projekta izgradnje garaža ispod ulica, što već postoji u gradovima Evrope

– Tokom naredne godine završićemo projekat za izgradnju garaže u ulici Kneza Miloša sa ulazima i izlazima na nekoliko mesta. Tako ćemo dobiti preko 400 parking mesta a projekat ćemo raditi u saradnji sa stanarima koji će moći unapred da zakupe parking mesta, čime ćemo i finansirati projekat. Tako ćemo dobiti nove saobraćajne trake, trotoare, drvored, pešačku stazu i drugu infrastrukturu. Isto radimo i sa Njegoševom ulicom koja će od Beogradske do Kursuline u etapama postajati ulica sa podzemnih garažama, a pripremamo i projekte za Bulevar kralja Aleksandra, Takovsku, Cara Dušana čime ćemo bitno povećati broj parking mesta u centru grada – kazao je Vesić.

On je istakao da će garaža Obilićev venac, nakon rekonstrukcije i dogradnje postati prva “zelena garaža” jer će biti izgrađena od ekoloških materijala i uz upotrebu energetski efikasnogLED osvetljenja.

– “Parking servis” je takođe dobio elektronsku građevinsku dozvolu za garažu Studentski trg. Ona će biti izgrađena na mestu sadašnje privremene okretnice trolejbusa koja se nekada nalazila u Rajićevoj ulici, a buduća će biti u Dunavskoj ulici. Sada zatvaramo Kosančićev, pa potom Topličin venac, trolejbusi neće ići kroz Kralja Milana, Vasina će biti zatvorena, preurediće se trg ispred Rektorata, kod Filozofskog fakulteta planirano je postavljanje spomenika Zoranu Đinđiću i ceo taj deo grada biće pretvoren u pešačku zonu. Naša je ideja je da okretnice budu na obodima najužeg centra grada kako bi smanjili emisiju štetnih gasova i ubrzali saobraćaj – istakao je gradski menadžer.loading...