Koji blam! SRPSKE ZVANIČNICI SE UMALO POBILI U PARIZU, Dačić objašnjava – nije to baš tako bilo

Pariz
pixabay.com

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije bilo fizičkog sukoba zvaničnika Srbije u Parizu, ali da problem postoji.

 

List “Večernje novosti” je danas objavio da su višemesečne nesuglasice direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu Radoslava Pavlovića i tamošnjeg ambasadora Srbije Rajka Ristića oko kadrovskih rešenja, kulminirale u sredu, kada je “umalo došlo do tuče” Pavlovića i dva zaposlena u Centru.

– Nije to baš tako kao što pišu mediji, naš ambasador u Parizu je bio ovde tokom (jučerašnje) posete (ministra spoljnih poslova Francuske Žan-Iva) Le Drijana. Nije baš to tačno, ali jeste da postoje problemi između Ambasade i Kulturnog centra. Od jutros se time bavim – rekao je Dačić za beogradsku Televiziju Prva.

Ministar je najavio velike kadrovske promene ove godine u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije.

– Očekujem da se promeni najmanje 30-40 ljudi. Veliki broj kadrova je već ispunio uslove za odlazak u penziju, potrebna je obnova diplomatije – rekao je Dačić i dodao da je “ključna borba za Kosovo, da ne pokažemo da je sve gotovo”.

Kako su objavile “Večernje novosti”, Pavlović je prevrnuo sto jednom od zaposenih na ugovor u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu, na čiji se rad prethodno žalio.

Pavlović je, po pisanju tog lista, sam hteo da bira službenike i upozoravao da s dvojicom “ne može da podiže ugled Srbije u Parizu” jer ga “opstruišu, sabotiraju, špijuniraju, šalju anonimna pisma, peticije, kvare opremu, tajno snimaju i fotografišu”.

Zbog toga je, kako se navodi, zatražio od Ministarstva spoljnih poslova da odluči da li ga podržava ili će ga povući s mesta direktora Kulturnog centra.loading...