KOLAPS U NAJAVI! Beograđani, naoružajte se strpljenjem jer KREĆU RADOVI u Karađorđevoj, Skadarliji…

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je početak rekonstrukcije Karađorđeve ulice 1. novembra.

Radovi
Beta

Najavio je nastavak rekonstrukcije Skadarske i uređenje skvera između Palmotićeve i Ulice Milutina Bojića, kao i nastavak radova na Trgu Republike.

“Građani treba da znaju da će tokom radova uvek jedna saobraćajna traka biti propusna, i to iz pravca Brankovog mosta prema tvrđavi, dok će u suprotnom smeru biti obezbeđena alternativna veza kroz Pop Lukinu ulicu”, izjavio je Vesić.

Kada je reč o rekonstrukciji Skadarlije, Vesić je najavio da radovi od Bulevara despota Stefana do Zetske kreću u ponedeljak, 15. oktobra i da će, u dogovoru sa ugostiteljima, biti završeni do 15. decembra. Za ove radove izdvojeno je 30 miliona dinara, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

“Ceo projekat se izvodi u fazama, kako se ne bi poremitio život u Skadarliji i nesmetan boravak gostiju i turista. Tako da se na proleće očekuje nastavak radova od Zetske do Gospodar Jovanove, čime ćemo urediti kompletnu boemsku četvrt”, rekao je Vesić.

On je, takođe za 15. oktobar, najavio početak uređenja skvera između Palmotićeve i Ulice Milutina Bojića, koji se radi na inicijativu građana. 

“Uređenje ovog malog urbanog skvera je još jedan primer dobre saradnje sa građanima”, dodao je Vesić.

Vesić je pozdravio odluku Vlade Republike Srbije o izmenama i dopunama Zakona o zakonjenju objekata i Zakona o planiranju i izgradnji, istakavši da predviđene mere omogućavaju odlučnu borbu protiv nelegalne gradnje.

On je precizirao da u postupku legalizacije u Beogradu ima oko 270.000 predmeta, dok je posle isteka zakonskih rokova, prema proceni u prestonici izgrađeno oko 500.000 nelegalnih kvadrata.