KOLAPS U NAJAVI: Zbog rekonstrukcija prometnih ulica BEOGRAĐANI GUBE ŽIVCE, a evo za kada je planiran ZAVRŠETAK RADOVA

Slavija
dnevno.rs/kolaž

"Građani treba da znaju da oštećenja nisu mala i da su čelične konzole koje drže kolovoz i pešačku stazu veoma oštećene, i to mora da se sredi. Radnici „Mostogradnje” rade najbrže što mogu, ali oni ugrađuju 40 tona novog čelika i to ima svoju dinamiku..."

Radovi na Trgu Slavija, Bulevaru oslobođenja i u Ruzveltovoj teku po planu i biće završeni tokom jeseni, kako je i planirano, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

On je gostujući na TV Pink naglasio da će radovi u Ruzveltovoj, do Ulice kraljice Marije biti završeni do 22. septembra, leva strana Bulevara oslobođenja do 22. oktobra, kada će ova ulica biti u potpunosti završena, a sam Trg Slavija biće gotov 16. novembra, kako je i planirano. 

Gradski menadžer je istakao da se i Brankov most radi punom parom i da radovi treba da budu završeni do kraja jeseni.

Građani treba da znaju da oštećenja nisu mala i da su čelične konzole koje drže kolovoz i pešačku stazu veoma oštećene, i to mora da se sredi. Radnici “Mostogradnje” rade najbrže što mogu, ali oni ugrađuju 40 tona novog čelika i to ima svoju dinamiku, tako da očekujemo da do kraja jeseni završimo sa radovima, kaže je Vesić.

On je dodao da radovi na izgradnji Platoa Milana Mladenovića idu svojim tokom i naglasio da dobro zna da svi radovi u gradu iziskuju promenu načina života ljudi.

Prema njegovim rečima, sledeće godine grad čeka veliki posao, a to je rekonstrukcija kompletne Ulice kneza Miloša, gde će ići garaže duž cele ulice sa više od 450 novih parking mesta.

–  Čeka nas uređenje Trga republike, garaža na Studentskom trgu, rekonstrukcija Nušićeve ulice, čitavog poteza od Ruzveltove, Ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana sve do Kalemegdana. Pored toga, punom parom se radi park na Ušću, radićemo tunel između Save i Dunava, a najkasnije 2020. godine počinjemo izgradnju metroa. To ćemo sve da uradimo i Beograd će postati moderna evropska metropola, komforna za svoje građane – naglasio je gradski menadžer.

Kada su u pitanju škole, grad je tokom leta uložio oko 100 miliona dinara, 90 škola je na neki način rekonstruisano, a u vrtiće oko 175 miliona.

Trenutno najvažniji posao koji radimo je rekonstrukcija Osnovne škole “Ivo Lola Ribar” u Begaljici, u koju je uloženo skoro 60 miliona dinara i koja bi trebalo da bude gotova do 2. oktobra. Time pokazujemo da su nam svi građani podjednako važni, a ne samo oni koji žive u centru – zaključio je Vesić i dodao da je sve spremno za početak školske godine.

Kako je rekao, u Beogradu će se ove godine upisati 17.148 prvaka, 633 više nego prošle godine.