KOLONE DUGE I DO PET KILOMETARA: Velike gužve pri ulasku u Srbiju, a najduže se čeka na ovom graničnom prelazu!

Putnička vozila se duže zadržavaju na graničnim prelazima Srbije, a najduže čekanje do dva sata je na prelazu Gradina između Srbije i Bugarske, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

gužva
pixabay

Kada je reč o granici Srbije sa Mađarskom, najopterećeniji prelaz je Horgoš, gde su čekanja na ulaz u Srbiju oko sat vremena, sa mađarske strane kolona je duga oko pet kilometara, a zadržavanja su višesatna. Zadržavanja na prelazu Kelebija su oko sat vremena, pa se preporučuje korišćenje prelaza Bački Breg.

Na graničnom prelazu Preševo sa Makedonijom zadržavanja su promenljiva od 30 do 60 minuta. 

Na granici sa Hrvatskom najopterećeniji je prelaz Batrovci, kolone na izlazu iz Hrvatske su duge, a zadržavanja na ulazu u Srbiju od 30 do 60 minuta, pa je poželjno koristiti alternativne prelaze.

Saobraćaj je pojačan i na svim putevima koji vode ka Crnoj Gori gde su na prelazu Gostun zadržavanja do 30 min, pa se preporučuje korišćenje prelaza Jabuka.

Prema informacijama “Puteva Srbije” zadržavanje na naplatnoj stanici Stara Pazova je 20 minuta, u smeru od Novog Sada ka Beogradu.

Usled većeg priliva vozila saobraćaj se odvija usporeno iz pravca Pirota, posle naplatne stanice Dimitrovgrad, ka graničnom prelazu Gradina.loading...