U većem delu Srbije saobraćaj se od jutros odvija po suvim kolovozima osim na Zlatiboru gde pada slab sneg, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

 

Na prilazima Zlatiboru obavezna je zimska oprema, bez koje se ne može ni ka Kopaoniku, Staroj planini, kao ni u više predele područja Sjenice.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Zbog učestalih odrona, iz Javnog preduzeća “Putevi Srbije” apeluju i na veći oprez vozača na deonicama duž stenskih useka i klisura, najviše duž Drinske, Djerdapske i Ibarske magistrale.

Od 5. do 15. februara do 17.00 časova, na delu autoputa od petlje Umčari do petlje Vodanj, u toku su radovi u smeru od Beograda ka Nišu. Saobraćaj se na tom delu autoputa odvija u preticajnoj (levoj) saobraćajnoj traci.

Na mnogim putnim pravcima na snazi je zabrana za šlepere i kamione.

Kako je saopštilo JP “Putevi Srbije”, na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, tako da se vozačima savetuje da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.loading...