KOMISIJA PRESUDILA: Ovo su zvanično NAJLEPŠE OKIĆENE KUĆE U BEOGRADU (FOTO)

Novogodišnja rasveta Beograda
beoinfo

Završen je konkurs za najlepše dekorisanu fasadu stambenih zgrada i kuća, poslovnih zgrada, kao i za najlepše ukrašenu terasu u duhu novogodišnjih praznika, koji su Grad Beograd i Služba za komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima objavili 15. novembra 2016. godine, a povodom dočeka Nove godine. Cilj ove akcije je da se Beograđanima omogući da postanu partneri grada u ovom poslu i pomognu da Beograd tokom praznika izgleda što lepše i svečanije.

 

O najlepše dekorisanim objektima odlučivala je komisija sastavljena od predstavnika JKP „Javno osvetljenje”, Sekretarijata za energetiku, Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, JKP „Zelenilo – Beograd” i „Beokom servisa”, a nagrade će krajem nedelje dobitnicima uručiti gradonačelnik Beograda Siniša Mali na prijemu u Starom dvoru.

Za pobednike u svim kategorijama obezbeđene su materijalne nagrade: za prva mesta u sve tri kategorije (najlepše dekorisana zgrada, najlepše dekorisana kuća i najlepše dekorisana terasa) novčana nagrada u iznosu od 500 evra u dinarskoj protivvrednosti, za druga mesta novčana nagrada u iznosu od 300 evra u dinarskoj protivvrednosti i za treća mesta novčana nagrada u iznosu od 150 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Novčane nagrade opredeljene su sa željom da dobitnici mogu na ovaj način osvojena sredstva dalje da ulažu u unapređenje objekta, komšiluka ili u neku buduću novogodišnju dekoraciju. 

 

Foto: Dnevno.rs

U kategoriji kuća, najlepše su bile dekorisane sledeće:
1. Vuk Tomić, Voždovac,
2. Nemanja Gačić, Surčin,
3. Lidija Stojčić, Zemun.

U kategoriji stambene zgrade, najlepše su bile dekorisane sledeće:
1. Vinko Posinković, Savski venac,
2. Sara Mikić, Blok 45, Novi Beograd,
3. Bojana Spasić, Voždovac.

 

Foto: Beoinfo

Najlepše terase ukrasili su:
1. Slobodanka Petrović, Novi Beograd,
2. Saša Stojčević, Palilula,
3. Verica Đerić, Zvezdara.

Najlepše ukrašeni poslovni objekat nije proglašen zbog malog broja prijavljnih za tu kategoriju, navodi se u saopštenju Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima „Beokom servisa”.